Servisçiler Güzergâh İzin Belgesine uygulanan cezaların indirimini istiyor

Servisçiler Güzergâh İzin Belgesine uygulanan cezaların indirimini istiyor

Servisçiler korsan muamelesi gördüklerini ifade ederek, sorunun çözüme kavuşması için Başbakana Dilekçe gönderdi.

Okul ve personel servis araç sahiplerinin verecekleri hizmetler için İstanbul Büyükşehir Belediyesinden Güzergâh İzin Belgesi alması gerekiyor. servisçiler söz konusu belgelerin geç alınması, Kaybolması veya alınmamış olması durumunda ise, kendilerinin "korsan taşımacı" olarak değerlendirilmelerinden dolayı mağdur olduklarını iddia ettiler.

TOFED Genel Müdürü Mevlüt Bayrak, Başbakana gönderilen dilekçe örneğini basın ile paylaştı. Bu dilekçe şöyle;

Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN

T.C. Başbakanı

Korsan taşımacılıkla mücadele amacıyla; 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 2. Maddesine 03.06.2012 tarih 6321 sayılı kanunla aşağıdaki ekleme yapılmıştır.

“İlgili belediyeden izin veya ruhsat almaksızın, belediye sınırları dâhilinde ticari amaçlı yolcu taşıyan kişiye, araç sahibine, bağlı bulunduğu durak, işyeri ve işletmelerin sorumlularına birinci fıkrada gösterilen idari para cezası üç kat olarak, fiilin işlendiği tarihten itibaren bir yıl içinde tekerrürü halinde ise beş kat olarak uygulanır. Ayrıca, araç her defasında altmış gün süre ile trafikten men edilir.
Ayırıcı işareti bulunmayan üçüncü fıkra kapsamındaki araçlardan taşımacılık hizmeti alanlara da birinci fıkrada belirtilen cezanın üçte biri oranında idari para cezası uygulanır.”

Ancak okul/personel servis araçlarının vereceği hizmetler için İstanbul Büyükşehir Belediyesinden aldıkları, Güzergâh İzin Belgelerinin geç alınması veya alınmamış olması veya kaybolmuş olması durumunun, bu kapsamda yani korsan taşımacılık olarak değerlendirilmesinden dolayı ilgili kanunun ciddi mağdurlarıyız.

Bu belgeyi alırken, hazırlanması gereken evrakların fazlalığı, başvuru sonrası yaşanan doğal süreçler, hızlı hizmet alamayışımız vb. örnekler nedeniyle “eksik evrak” tanımı içinde yer alan bu durum, korsan taşımacılık kapsamına sokulmakta araçlarımız 2 ay trafikten men edilmekte, 2000 TL araç sahibine ve 2000 TL şoföre olmak üzere para cezasına çarptırılmaktadır.

Her şeyiyle kayıt altında olan sektörümüz; 50 bin kişilik çalışma ordusuyla ve araçlarıyla, 1 milyon 50 bin kişiye varan öğrenci, işçi ve memuru güvenli bir şekilde taşıyarak, 50 bin ailenin dolaylı olarak 200.000 kişinin geçimini sağlamaktadır.

Talebimiz; İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alınan “Güzergâh İzin Belgesinin” bedelinin 50 TL olduğu dikkate alınarak bunun eksikliğinden dolayı uygulanan 4.000 TL’lik para cezasının iptali ve bahsi geçen kanunla ilgili aracın trafikten men edilerek cezai işlem uygulanması durumunda, eksik evrakların tamamlanması halinde bağlanan araçların serbest bırakılması hususudur.

Konuyu bilgilerinize sunar yardımlarınızı arz ederiz.

Saygılarımızla, 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum