Servisçilerin isyanı

Servisçilerin isyanı

200’e yakın servis esnafı sosyal medya üzerinden organize olarak Ataşehir Doğa Kolejinin önünde toplandı ve sektörle alakalı sorunlarını duyurmaya çalıştı.

Konuyla ilgili tasimacilar.com' açıklama yapan Anadolu Yakası Etiketçileri yöneticisi Uğur Karakoç şunları aktardı.

Bir turizm firmasında çalışan taşımacının, şirketin proje sorumlusu arasında yaşadığı kişisel bir tartışma nedeni ile işten çıkarılıp, daha önce imzaladığı senede dayanarak evine 10 bin liralık haciz gönderilmesi ve  bütün belgeleri tam olan bir sürücünün, sakalları sebep gösterilerek işe alınmaması servisçileri ayağa kaldıran olayların başlangıcı oldu.

İzmir’de küçük Alperen’in serviste unutulmasının arkasından gözlerin servisçilere çevrilmesi ve kamuoyunda ön yargı oluşması servisçileri rahatsız ediyor. Uğur Karakoç, okul aile birliklerinin hostes konusunda kendilerine yardımcı olması gerektiğini savunurken, turizm firmalarının hostes alımına karışmaması, servis şoföründen hostes beklentilerinin olduğunu aktardı.  Güvenli servisçilik istiyorlarsa, devlet okullarında ki gibi özel okullarda da okul aile birliklerinin bu işe el atması gerektiğini vurguladı.

AİLELER BİZİM YANIMIZDA OLSUN

“Aileler bizim yanımızda olsun” diyerek yaşadıklarını aktaran Uğur Karakoç, turizm firmalarıyla servisçiler arasında imzalanan sözleşmede yıllık 900 KM ücretsiz gezdirme maddesi koyduklarını fakat ailelerden bunun ücretinin alındığını belirtti. Velilerle beraber okulların beraber hareket etmesinin güvenli servisçilik için öneminden bahseden Karakoç,  Turizm firmalarının 3-4 bin TL, kendilerinin ise 2 bin TL kazandığını belirtti, öğrenci başına verilen 600 TL’nin sadece 120-150 lirasını kendilerinin aldığını söyledi ve “ Aileler o paraları bize verdiklerini sanıyorlar ama yanılıyorlar, biz öğrenci başı verilen paranın üçte birini alıyoruz sadece, geri kalanını turizm firması alıyor” dedi.

Bunların dışında Turizm firmalarının haksız uygulamalarına da dikkat çeken Karakoç, firmaların UKOME sözleşmesi dışında taşımacılara ekstra senet, sözleşme imzalattığını, çaresiz olan taşımacıların bu sözleşmeleri para kazanmak uğruna imzaladığını anlattı. 1 ay içeride para tutup, servisçileri kendilerine bağlamaya çalışan turizm firmalarının, sektörü kötü etkilediğini ve kalitesiz bir iş ortaya çıkardıklarını söyledi.

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum