Seyitler Köyü Kooperatifi Şoför Esnafı Kontak Kapattı

Seyitler Köyü Kooperatifi Şoför Esnafı Kontak Kapattı

Seyitler köyü dolmuşlarından kooperatife bağlı bir dolmuşa uygulanan 3 bin TL cezası kooperatife bağlı diğer dolmuş şoförlerini sokağa döktü. Uygulanan yaptırım protesto edildi.

Seyitler Köyü Kooperatifine bağlı 25 dolmuş ile İnönü Caddesi’ni boydan boya kapatarak araçlarını stop eden sürücüler, araç anahtarlarını caddeye bırakarak, kendi araçlarının da bağlanmasını istediler. 37 No’lu Seyitler Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Halit Uçar, kendilerine karşı büyük haksızlıklar yapıldığını, 5 yıl boyunca sorunsuz öğrenci taşıma hizmetini gerçekleştirdiklerini, bütün istenilen belgelerin alınmasına karşın EK4 belgesinin olmaması öne sürülerek Kooperatife bağlı bir aracın bağlandığını ve ceza kesildiğini öne sürerek durumu protesto ettiler.

‘Yürütmeyi durdurma davası açtık’

Konu ile ilgili açıklama yapan Uçar: ‘geçen yıl Rize İdare Mahkemesinin vermiş olduğu karara istinaden D4 Yetki belgesini bağlı araçlarında okul taşıma mevzuatına uymaları halinde C plaka diretilmeden de okul servisi yapabileceği kararından sonra araçlarımızı okul taşıma mevzuatına uygun hale getirildi. Her birine 5 bin- 6 bin TL masraf yaparak TSİ damgalı ve Projeli Mevzuata uygunluğu onaylandıktan sonra Artvin Fen Lisesi Okul Aile Birliği’nin açtığı, öğrenci taşıma ihalesinde ihale şartnamesine uyarak teklif veren iki firmadan biri olarak ihaleyi almış bulunmaktayız’ dedi. Sonrasında yaşanan gelişmeleri ise Uçar, şu sözlerle özetledi: Okul Aile Birliği ve Kooperatif olarak Noter Onaylı sözleşme yaptıktan sonra EK4 (özel Güzergâh) belgesi için Belediye Başkanlığı’na müracaatta bulunduk. Araçlarımızın okul taşıma mevzuatına uygun olduğunu, belediye sınırları dışından içine ve içinden dışına, okul servisi yapacağımızdan dolayı Ulaştırma Bakanlığı’nın vermiş olduğu D4 yetki türü belgesiyle öğrenci taşımak istediğimizi belirttik. Belediye Başkanlığı’nca bize verilen olumsuz cevaptan sonra Rize İdare Mahkemesine bugün itibarıyla “Yürütmeyi Durdurma” davası açtık.

'Aracımızın Bağlanma Nedeni EK4 Güzergâh Belgesi'

Süreç devam ederken yaklaşık 100 öğrencinin taşınmasının aksatmaması gerektiğini yetkililere ilettiklerini hatırlatan Uçar, ‘bu süreçte dava sonuçlanana kadar trafik ekiplerince yapılan uygulamada EK4 Güzergah İzin Belgesi” olmadığından dolayı araçlarımızın bağlanmak istendiğini ve bu kapsamda bir aracımızın da saat 17.00 itibarıyla araçta öğrenci olduğu halde şehir merkezine girmeden trafik ekiplerince aracın alıkonulduğu, evrak kontrolü için şehir merkezine götürüldüğünü öğrendik’ dedi.

‘Adalet herkes içindir’

Uçar sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Emniyet mensuplarının çocuklarını şehir merkezinde bulunan özel okula C plaka ile gayrı resmi bir şekilde taşıtılmasına göz yumulurken, bu durumu 155 polis İmdat telefonu arayıp ihbar etmemize rağmen C plakalı araçların Belediye sınırları ve mücavir alan dışına çıkma yetkisi olmadığı halde taşıması yapması ve uygulama yapılmaması oldukça dikkat çekicidir. İşte bu çifte standarttan dolayı bir tarafta gayri resmi araca öğrenci taşıttıracaksınız, diğer taraftan resmi olan evrakları tam olan okul taşıma mevzuatına uygun araçlara sadece EK4 belgesi yoktur diye bağlayıp 2 bin 200 TL gibi astronomik ceza uygulayacaksınız. Adalet herkes içindir. Biz burada haksızlığa uğradığımızı düşünüyoruz’ diyerek tepki gösterdi.

‘Yasal olarak hakkımızı arayacağız’

Kooperatif olarak 5 yıldır hizmet vermelerine rağmen en küçük bir yanlışlarının olmadığını anlatan Uçar, eylemlerinin art niyetli olmadığını, sadece yaşadıkları zorlukları yetkilere anlatabilmek ve sorunların bir an önce kalıcı bir şekilde çözülme kavuşturulmasını sağlamak için eylem yaptıklarını belirtti. Uçar, mağduriyetlerinin devam etmesi halinde kanuni ve hukuki çerçeve içinde yasal haklarını kullanacaklarını ifade etti.

Hayati Akbaş-Hopa 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.