SGS, Sırbistan’da da Asıl Sorumlu!

SGS, Sırbistan’da da Asıl Sorumlu!

SGS TransitNet, Sırbistan’ı da hizmet ağına ekleyerek asıl sorumlu olduğu ülke sayısını 11’e çıkartmış bulunmaktadır.

SGS TransitNet Sistemi, Ülkemizin yanı sıra tüm AB ve EFTA Ülkelerine ilave olarak Makedonya'da da geçerlidir. SGS TransitNet, Ülkemiz ile birlikte 10 ayrı ülkenin Gümrük Bakanlıkları'na verdiği teminat mektupları ve bu ülkelerdeki Asıl Sorumlu statüsü sayesinde taşımacılara kendi ofislerinden doğrudan bu ülkelerin gümrük idarelerine T1/T2/TR hizmeti sunabilen ülkemizdeki tek kuruluştur. Yurtdışındaki bu yapılanmasıyla taşımacı firmalara spedisyonlara bağlı kalmadan beyan sunabilme ayrıcalığı sunan SGS TransitNet, Sırbistan’ı da hizmet ağına ekleyerek asıl sorumlu olduğu ülke sayısını 11’e çıkartmış bulunmaktadır.

  SGS TransitNet, asıl sorumlu olduğu ülkelere bir yenisini daha ekleyerek, Sırbistan’da asıl sorumlu olduğunu ve artık direkt olarak tüm Sırbistan Gümrük İdareleri'ne ihracat – ithalat ve transit taşımaları için T1 hizmeti sunmaya başladığını, 30 Temmuz 2015 Perşembe günü tüm kullanıcılarına duyurdu. SGS, gerek teminatını gerekse de entegrasyonunu bir çok pilot/deneme aracı ile gerçek ortamda denediğini ve sorunsuz olarak çalışır hale getirdiğini bildirdi.

   Sırbistan, SGS TransitNet müşterileri tarafından çok cazip bir ücret ile kullanılmaya başlandı. Üstelik bu işlemler esnasında hiç bir Sırp Spedisyona da ihtiyaç duyulmamaktadır.

 

Böylelikle SGS TransitNet kullanıcıları;

- Sırp T1’leri için Sırbistan’da 15 € ödemek yerine KDV hariç 4.23 € ödemiş olacaklar, bu yolla ayda ortalama 50 sefer yapan bir firma için yılda 12.924 € tasarruf elde edecekler,

- Sırbistan sınır kapılarındaki spedisyonlarda sıra beklemek yerine zaman kaybetmeden doğrudan gümrüğe gidip işlemlerini kısa sürede tamamlayarak rekabette bir adım öne geçeceklerdir.

sgs,-logo.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.