Shell derince tesisleri’nden yeni ihracat rekoru

Shell derince tesisleri’nden yeni ihracat rekoru

Shell Derince Tesisleri, 2013 yılında gerçekleştirdiği toplam 21.378 ton satışla ihracat hacmini rekor bir seviyeye ulaştırdı

Avrupa’ya ihraç edilen gres yağının önemli bir kısmını karşılayan tesis, Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.

Yüzde 57 artış


1963 yılından bu yana Kocaeli ilinde madeni yağ ve gres üretimini sürdüren Shell Derince Tesisleri, 2013 yıl sonu değerlendirmelerine göre ihracat hacmini rekor seviyeye ulaştırdı. Shell Derince Tesisleri’nden 2013’te bir önceki yıla kıyasla yüzde 57 oranında artış yaşandı ve toplam 21.378 ton ihracat gerçekleştirildi. Derince Tesisleri, yarım asırdır sürdürdüğü başarılı performansı ve yarattığı ihracat miktarıyla Türkiye’nin büyümesine de güç katıyor.

49 ülkeye ihracat

117 kişinin istihdam edildiği Shell & Turcas Derince Madeni Yağ ve Gres Fabrikası, 2013 yılında toplam üretiminin yüzde 25’ini 49 ülkeye ihraç ederek büyük bir başarıya da imza attı. Shell Derince Tesisleri’nde üretilen madeni yağ ve gres yağı başta Kazakistan, Yunanistan ve Rusya olmak üzere, 49 ülkede 55 farklı noktaya ihraç ediliyor. İhracatın yanı sıra yurtiçinde de madeni yağ ve gres ihtiyacını karşılıyor. Tesis Türkiye’deki büyük sanayi kuruluşlarına ürün tedarik ediyor.

Kocaeli’den dünyaya açılan kapı

Derince Tesisleri, Kocaeli ve çevre ekonomisi açısından da büyük önem taşımayı sürdürüyor. 50 yılı aşkın bir süredir bölge ekonomisinin lokomotifleri arasında yer alan tesislerde üretilen madeni yağ ve gres, yurt içi ve yurt dışında demir-çelikten inşaata kadar farklı sektörlerde kullanılıyor. Tesis, yarattığı hacimle ayrıca Türkiye İhracatçılar Meclisi TİM’in “Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firması” listesinde de yer alıyor.

shell-derince-ihracat(1).jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.