Shell Eco-Marathon Ekibi Özel Kutlamada Buluştu

Shell Eco-Marathon Ekibi Özel Kutlamada Buluştu

Gençleri geleceğin yakıt alternatifleriyle çalışan araçları geliştirmeye teşvik etmek için her yıl düzenlenen Shell Eco-Marathon yarışmasına Türkiye adına katılan ekipler düzenlenen özel kutlamada bir araya geldi.

Ev sahipliğini Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem’in yaptığı gecede, Mayıs ayında Rotterdam’da yapılan 29. Shell Eco-Marathon’da Türkiye’yi temsil eden 13 takım üyeleri, Türk ekiplerin lojistik sponsorluğunu üstlenen Alışan Group Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Alışan, ve Shell yöneticileri yer aldı. Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, Türk takımlarına verdiği destek nedeniyle Alışan Group Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Alışan’a teşekkür plaketi sunarken, Shell Eco-Marathon’a katılan takımlara da ödüller verildi.


‘Gençlerin yenilikçi yaklaşımları bize ilham veriyor’

Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, yaptığı konuşmada enerji verimliliğinin dünyanın en önemli gündem maddelerinden biri olduğunu belirterek şunları söyledi: “AR-GE çalışmalarına yılda 1 milyar doları aşkın kaynak ayıran Shell, ‘Akıllı Ulaşım’ yaklaşımı ile enerjinin verimli kullanımını teşvik ediyor. Shelll Eco-Marathon organizasyonu da, bu yaklaşımın en köklü ve etkin örneklerinden biri. Her yıl Shell Eco-Marathon’a katılan binlerce öğrencinin yarattığı bilgi birikimi, gelecekte enerjinin daha verimli kullanılması için büyük bir kaynak oluşturuyor ve kamuoyunda bu konudaki farkındalığı artırıyor. Biz de, geleceğin liderleri ve mühendislerinin zekâlarını, yaratıcı fikirlerini eyleme dökmelerini görmekten mutluluk duyuyoruz. Gençlerin yenilikçi yaklaşımları ve yaratıcılıkları, Shell’e ilham veriyor. Shell Türkiye, bu yıl 90’ıncı yaşını kutluyor. 90 yıldır Türkiye’yi yeniliklerle tanıştıran, yatırımlarıyla değer yaratan bir şirket olarak, enerji verimliliği alanında attığımız adımları çok önemsiyoruz. Shell Eco-Marathon’un da bir parçası olduğu bu katkıları her zaman sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.


‘Gençlerimize destek verebilmenin onurunu yaşıyoruz’

Düzenlenen etkinlikte Ahmet Erdem’den sonra söz alan Alışan Group Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Alışan gerçekleştirilen etkinlikle ilgili şunları kaydetti:“Alışan Lojistik olarak sektördeki yatırımlarımızın yanı sıra sosyal sorumluluk bilinci ile gerçekleştirdiğimiz projelerimiz de bizim için büyük önem taşıyor. Bu kapsamda eğitim ve öğretime yönelik faaliyetlerimiz ile toplumsal gelişime destek vermeyi hedefliyoruz. Shell Eco-Marathon bu misyonumuz ile dahil olmak istediğimiz ve gönülden inandığımız projelerden biri. Alışan Lojistik olarak, Shell Eco-Marathon’a bir kez daha katkı sağlamaktan onur duyuyoruz. Sürdürülebilirlik gündemi içerisinde en önemli başlıklardan birisi olan enerji konusuna temas eden bir etkinlik olması sebebiyle; Shell Eco-Marathon’a katılan gençlerimize uluslararası bir platformda destek verebilmenin gururunu yaşamaktayız” dedi.

Alev Arslan


 


 


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.