Shell Eco-Marathon ve Hedef 1 Milyon Projeleri ile Örnek Oluyor

Shell Eco-Marathon ve Hedef 1 Milyon Projeleri ile Örnek Oluyor

AB Sürdürülebilir Enerji Haftası (EUSEW) 2013 kapsamında, sürdürülebilir enerji alanındaki başarılı örnekler, kamuoyuyla paylaşılıyor.

Shell’in, gençleri geleceğin enerji alternatifleri ile çalışan araçları geliştirmeye teşvik etmek için düzenlediği “Shell Eco-marathon” ve dünya çapında bir milyon sürücüye tasarruflu sürüş tekniklerini öğreten “Hedef 1 Milyon” etkinliklerini anlatan görseller, en çok ilgi gören çalışmalar arasında yer alıyor.

Sizin için küçük, Avrupa için büyük bir adım

Avrupa Komisyonu öncülüğünde düzenlenen 8. AB Sürdürülebilir Enerji Haftası (EUSEW), “Sizin için küçük, Avrupa için büyük bir adım” sloganıyla gerçekleşti. Enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanlarındaki en iyi uygulamalar tanıtılıyor. Yeni fikirlere ilham vermesi için sunulan çalışmalar arasında Türk Üniversiteleri’nden Shell Eco-Marathon’a katılan takımların çalışmaları ve Shell’in Türkiye’de Hedef 1 Milyon sloganıyla düzenlediği yakıt tasarrufu etkinlikleriyle ilgili videolar da yer alıyor.

Projeler sosyal medyada ilgiyle takip ediliyor

AB Sürdürülebilir Enerji Haftası’nın Twitter, Facebook ve YouTube adreslerinde, Shell Türkiye’nin hazırladığı iki özel film paylaşıldı. İlk filmde, geçen Mayıs ayında Rotterdam’daki sokak pistinde gerçekleştirilen 29. Shell Eco-Marathon’a katılan Türk takımlarının 1 lt yakıtla en uzun mesafeyi gitmek üzere tasarladıkları araçlar ve çalışmalar, yarışma sürecine ilişkin heyecanlı görüntüler yer alıyor. İkinci filmde ise, dünya çapında bir milyon sürücüye enerji verimliliğini anlatmak ve yakıt tasarruflu sürüş yapmaları için yardımcı olmak için gerçekleştirilen Hedef 1 Milyon kampanyası etkinlikleri yer alıyor.

AB Sürdürülebilir Enerji Haftası

Avrupa Komisyonu’nun bir girişimi olan AB Sürdürülebilir Enerji Haftası ilk olarak 2006’da düzenlendi. AB Sürdürülebilir Enerji Haftası, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji çözümlerine odaklanan etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Enerji HaHHaftası, en iyi uygulamaları yaymak, yeni fikirlere ilham vermek ve AB’nin enerji ve iklimle ilgili hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak için işbirlikleri kurmak amacıyla düzenleniyor.

Shell enerji verimliliği projeleri adından söz ettiriyor

Türkiye’deki faaliyetlerini 90 yıldır sürdüren Shell, sürdürülebilirlik anlayışıyla da örnek model oluşturuyor. Tüm faaliyetlerini ekonomik, sosyal ve çevresel sorumluluk ilkesiyle yürüten Shell; enerji verimliliği ve yakıt tasarrufu konusunda bilinçlendirme projeleri yürütüyor. Gençleri, geleceğin enerji kaynaklarıyla çalışan araçları geliştirmeye teşvik etmek amacıyla düzenlenen Shell Eco-Marathon’a her yıl Türk öğrenciler de katılıyor.

www.tasimacilar.com 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.