Shell Eco marathonda 17 Türk takımı

Shell Eco marathonda 17 Türk takımı

Shell Eco-marathon, bu yıl ilk kez sokakta gerçekleştirilecek. Hollanda’nın Rotterdam şehrindeki 17-19 Mayıs tarihlerinde yapılacak yarışma 28’inci kez düzenleniyor ve 17 de Türk takım yer alıyor.

En az yakıtla en uzak mesafeyi kat etmek düşüncesiyle düzenlenecek olan Shell Eco-marathon’a Avrupa genelinde 3 binden fazla öğrenci hazırlanıyor. Rotterdam’da düzenlenecek olan yarışmanın normalden daha kısa ve çok sayıda viraja sahip olan Ahoy Arena çevresindeki yeni parkuru Hollanda’da düzenlenen etkinlikle tanıtıldı. Sürdürülebilir enerji hakkındaki çalışmalar destekleniyor
Parkurun yapısı nedeniyle takımların frenleme, hızlanma ve viraj alma gibi sürüş becerileri sonuçların yaklaşık yüzde 50’sini etkileyecek. Mücadelenin sokaklara taşınması ile gençlerin sürdürülebilir enerji kaynaklarına ilişkin çalışmalarının ön plana çıkarılması ve desteklenmesi de hedefleniyor.
Türkiye adına 11 üniversite ve liseden 50 öğrenci gidiyor
Türkiye’den bu yıl 17 takım, Shell Eco-marathon başvuru aşamalarını başarıyla geçti. Bu takımlar arasında yer alan, Türkiye’nin çeşitli illerinden 11 üniversite ve liseden yaklaşık 50 öğrenci Ocak ayı başında Boğaziçi Üniversitesi’nde buluştu. Toplantıda Shell Eco-marathon Avrupa Teknik Müdürü Gilles Vanier ve Shell Eco-marathon Medya Sorumlusu Petr Sindler öğrencilere yeni parkur, Rotterdam ve diğer teknik ölçütler hakkında bilgi verdi.
“Avrupa’nın sahip olduğu yeteneği vitrine çıkaracağız”
Royal Dutch Shell CEO’su Peter Voser etkinliğe hakkında, “Shell Eco-marathon, dünya enerji sorunlarına sürdürülebilir çözümler bulmak için işbirliği içinde çalışılması gerektiğini gösteriyor. Yeni nesil mühendislerin yaratıcılığı ve Rotterdam şehrinin ortaklığıyla enerji geleceğine yönelik yenilikçi yaklaşımlar oluşturma konusunda Avrupa'nın sahip olduğu yeteneği vitrine çıkarmayı amaçlıyoruz” dedi.
Shell Eco-marathon, geçen yıllarda da olduğu gibi Michelin ve hidrojen yakıt türü tedarik eden Linde Group tarafından destekleniyor. Royal Dutch Touring Club ANWB de organizasyona teknisyen desteği veriyor. www.tasimacilar.com 03.02.2012 / 16:58