SHELL ECO-MARATHON’da, TÜRKİYE’den 20 takım yarışacak

SHELL ECO-MARATHON’da, TÜRKİYE’den 20 takım yarışacak

Shell’in, gençleri geleceğin enerji alternatifleri ile çalışan araçları geliştirmeye teşvik etmek için her yıl düzenlediği Shell Eco-marathon’a bu yıl Türkiye’den 20 katılma hakkı kazandı.

15-19 Mayıs tarihleri arasında Rotterdam’da 30’uncusu düzenlenecek Shell Eco-marathon’a Türkiye’den katılacak ekipler, Hollanda Konsolosluğu’nda yapılan toplantıda bir araya geldi. 

Yüzlerce öğrenci takımının en az enerjiyle en uzun mesafeyi katetmek hedefiyle yarıştığı Shell Eco-marathon’a Türkiye’den katılmaya hak kazanan ekipler İstanbul’da biraraya geldi. Toplantıya, 9 şehirdeki 17 okuldan 20 takım ve yaklaşık 70 öğrenci katıldı.

Shell Türkiye Ülke Müdürü Ahmet Erdem ve Hollanda Başkonsolosluğu, Başkonsolos Yardımcısı Hester Jonkman’ın açılış konuşmalarıyla başlayan toplantı, Shell Eco-marathon Avrupa Teknik Müdürü Gilles Vanier’in yarışmanın teknik detaylarını anlattığı sunum ve soru cevap bölümü ile devam etti. 

“Shell Eco-marathon, bizim çok önemsediğimiz bir proje.”

Shell Türkiye Ülke Müdürü Ahmet Erdem konuşmasında, “Shell Eco-marathon, hem artan küresel enerji talebinin getirdiği zorluklara dikkat çekmesi hem de bunlara sürdürülebilir çözümler bulmak için gençleri motive etmesi nedeniyle bizim çok önemsediğimiz bir proje. Türkiye’nin; Fransa, Hollanda ve Almanya ile birlikte katılımın en yoğun olduğu ülkeler arasında yer alması da bizim için bir gurur kaynağı” diye konuştu.

Öğrencilerin 1 litre yakıt veya 1 kWh enerji ile en uzun mesafeyi kat etmek için mücadele edeceği yarışmaya dair bilgilendirme yapan Eco Runner Delft Takımı Kaptanı Alexander Spoelstra da yarışmaya dair deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. 

“Shell Eco-marathon her yıl rekorlara sahne oluyor”

Öğrencilerin tasarlayarak ürettiği araçlarla gerçekleşen Shell Eco-marathon’da takımlar yarışa “Prototip” ve “Şehir Konsepti” adlı iki kategori altında katılıyor.
Her yıl ilginç rekorlara imza atılan yarışlarda geçtiğimiz yıl, prototip benzinli araç kategorisinde Microjoule-La Joliverie takımı, 1 litre yakıtla Edirne – Erzurum arasındaki mesafenin yaklaşık iki katına tekabül eden 2,980 km yol kat ederek birinci olmuştu. 
 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.