Shell, ‘Gelişime Birlikte Güç Vermek’ başlıklı forum düzenledi

Shell, ‘Gelişime Birlikte Güç Vermek’ başlıklı forum düzenledi

Shell’in Rotterdam’da düzenlediği “Gelişime Birlikte Güç Vermek” başlıklı Uluslararası Enerji, Su ve Gıda Forumu; iş, akademi ve siyaset dünyasından 500’ü aşkın saygın ismi bir araya getirdi.

‘Dayanıklılık Arayışı’ başlığı altında düzenlenen forumda, ‘küresel enerji, su ve gıda sistemlerinden kaynaklanan zorluklar’ ve ‘bu sistemlerde gerçekleşebilecek büyük çaplı değişikliklere toplumların uyum sağlayabilme kabiliyetlerinin artırılması’ konuları ele alındı. Forumun ev sahipliğini Royal Dutch Shell Ceo’su Peter Voser ve Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb üstlendi.

“Çözüm için iş birliği gerekiyor”

 

Dünyanın nüfusu ve refah seviyesi arttıkça enerji, su ve gıda sistemleri üzerindeki baskıların da artacağını belirten Royal Dutch Shell Ceo’su Peter Voser, bu sistemlerden birisinde meydana gelebilecek değişikliğin enerji-su-gıda ‘baskı zinciri’ olarak da bilinen üç sistemli ağın tamamını etkileyeceğini söyledi. Bu durum; ülkeler, sanayiler, kamu ve özel sektörler arasındaki sınırları aşan zorlukları beraberinde getirdiğini belirten Voser, “Zorluklarla etkin bir şekilde mücadele etmek için hükümetler, firmalar ve sivil toplumun birlikte çalışması gerekiyor. Gerçekten işe yarayan çözüm bulduğunuzda birçok insan da size katılacaktır. Gelin bu çözümleri birlikte bulalım” diyerek birlik çağrısında bulundu.


Rotterdam’ın tarihsel bir perspektiften bakıldığında enerji, su ve gıda sistemleri arasındaki ilişkiler ve toplumsal dayanıklılığı arttırmaya yönelik ortak çalışmalar için uygun bir yer aldığını ifade eden Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb ise şunları söyledi:“Avrupa’nın en fazla sel yaşanan şehirlerinden birisi olan Rotterdam, bugün dünyadaki ikinci en yoğun liman ve su yönetiminde dünya lideri konumunda. Bu konferansa Shell ile birlikte ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz. Akademi ve iş dünyası ile hükümetlerin zorlukların üzerine gitmek, farkındalığı artırmak ve birlikte çözüm bulmak için güçlerini birleştirmesi oldukça önemlidir.”

www.tasimacilar.com 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.