Shell, gelişime birliktelikte güç veriyor

Shell, gelişime birliktelikte güç veriyor

Her yıl düzenlenen “Gelişmeye birlikte güç vermek” başlıklı uluslararası konferans Shell Türkiye’nin 90'ıncı Yılı vesilesiyle İstanbul’da gerçekleştirildi.

Royal Dutch Shell’in her yıl küresel ölçekte düzenlediği “Gelişime Birlikte Güç Vermek” başlıklı uluslararası konferans, Shell Türkiye’nin 90’ıncı kuruluş yılı nedeniyle bu kez Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Royal Dutch Shell CEO’su Peter Voser, Royal Dutch Shell Küresel İş Ortamı Başkan Yardımcısı Jeremy Bentham ve Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem’in açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği konferansa siyaset, akademi ve iş dünyasından saygın isimler katıldı.


İstanbul’da düzenlenen konferans Türkiye’nin önemini arttırıyor

Konferansın İstanbul’da gerçekleştirilmesinin Türkiye için önemli bir fırsat olduğunu Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem “Türkiye’deki faaliyetlerine 1923 yılında başlayan Shell, Türkiye’nin büyüme sürecine enerji katıyor. Bu etkinlik ile gelişim sürecine güç verirken, kaynakları verimli ve bilinçli şekilde yönetmenin yollarını tartışıyor ve paydaşlar arasındaki iş birliğinin öneminin altını çiziyoruz” dedi.

“2030 yılına kadar kritik ihtiyaçlar yüzde 50 artabilir”

Artan nüfusun, ülkelerdeki yükselen refah düzeyi ve hızlı kentleşmenin dünya üzerinde yeni kaynak gereksinimlerini arttırdığını belirten Royal Dutch Shell CEO’su Peter Voser 2030 yılına kadar su, enerji ve gıda gibi ihtiyaçların yüzde 40-50 oranında artabileceğini söyledi.

“Bugünden 2100 yılına pencere açıyoruz”

Shell’in 40 yılı aşkın süredir geleceği daha kapsamlı ve stratejik düşünmeye yardımcı olan senaryolar hazırladığını söyleyen Royal Dutch Shell İş Ortamı Başkan Yardımcısı ve Senaryolar Başkanı Jeremy Bentham ise konuşmasında“Shell’in gelecek senaryoları şirket stratejilerine yön vermesinin yanı sıra, hükümetler, akademi dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının da kararlarını şekillendirmesine katkı sağlıyor. Bu yıl yayınladığımız ‘Yeni Mercek Senaryoları’; ekonomik, toplumsal ve siyasi güçlerin 21’inci yüzyılda küresel enerji sistemini nasıl şekillendirebileceğini keşfetme amacını taşıyor. Senaryolar bugünden 2100 yılına bakabilmemizi, geleceğe dönük pencereler açmamızı sağlıyor” dedi. 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.