Shell & Turcas’ın Antalya istasyonu dünya şampiyonu oldu!

Shell & Turcas’ın Antalya istasyonu dünya şampiyonu oldu!

En iyi Shell istasyonunun belirlendiği “Farkı Yaratan İnsandır” programında bu yıl da Shell Antalya Uncalı Petrol istasyonu 16 bin shell istasyonu arasında hizmet kalitesiyle “Dünya Şampiyonu” seçildi.

Shell’in 2006 yılından bu yana, faaliyette bulunduğu ülkelerdeki en iyi hizmet ve servis sunan istasyonu belirlemek için düzenlediği “Farkı Yaratan İnsandır” programında Shell & Turcas çok büyük bir başarıya imza atarak, üçüncü kez zirveye çıktı. Shell Antalya Uncalı Petrol istasyonu, 65 ülkeden 16 bin istasyon arasında büyük bir başarı göstererek “Dünya Birincisi” oldu. Shell Uncalı Petrol istasyonu sahibi Ferit Sezer, şampiyonluk kupasını Güney Afrika’nın Cape Town kentinde düzenlenen ödül töreniyle aldı.


Antalya’da düzenlenen kutlama kapsamında düzenlenen törene evsahipliği yapan Shell Uncalı Petrol istasyonunun sahibi Ferit Sezer ve ekibinin yanısıra, Antalya il protokolü, davetliler ve Shell & Turcas yetkilileri katıldı. “Müşteri memnuniyeti anlayışımıza en anlamlı ödül”
Törende bir konuşma yapan Shell & Turcas Petrol CEO’su Jacek Dziembaj, her zaman önceliklerinin “müşteri memnuniyeti” anlayışı olduğunu belirterek, önemli bir uluslararası değerlendirmede üçüncü kez çok büyük başarı kazanmanın temelinde bu anlayışın yattığını söyledi. Dziembaj, şöyle konuştu: “Geçen yıl Avrupa birinciliği, önceki yıl ise Dünya birinciliğini kazanmamız ve üçüncü kez üst üste zirveye çıkmamız, bizim için çok anlamlı bir ödül oldu. Üst üste aldığımız 3 kupa, başarımızın tesadüf olmadığını, ‘her zaman, her yerde gülümseyen mutlu müşteriler yaratmak’ felsefesini ne kadar iyi özümsediğimizi ve bu konuda yılmadan çalıştığımızı ortaya koyuyor. Bu ödüller, Shell’in dünya standartlarındaki ürün ve hizmet kalitesini Türkiye’nin her yerinde aynı hizmet anlayışıyla sunan iş ortaklarımızın ulaştığı ve sektörümüze de örnek teşkil eden seviyeyi gösteriyor. Shell & Turcas olarak 2007 yılında 400 istasyonumuzla başladığımız bu yolculuğa 2012 yılında 840 istasyonumuzla devam ettik. Müşterilerimize her zaman en iyiyi sunmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Antalya’ya gelen turistlere dünya birincisi Shell istasyonuyla hizmet vermekten gurur duyuyoruz.”


“Bu birincilik ekip çalışmasının bir ürünü”
Shell & Turcas Petrol Perakende Satışlar Genel Müdür Yardımcısı ve Satış ve Operasyon Müdürü Haldun Güvenir, bir ekip çalışmasının ürünü olan bu başarının mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirterek, “Bunun temelinde, iş ortaklarımızdan tüm çalışanlarımıza kadar uygulamayı benimseyerek, hayata geçirmemiz yatıyor. Türkiye olarak biz bu sürece 5 senedir katılıyor ve önemli dereceler elde ediyoruz. Bu başarı da, tüm başarılar gibi belli bir birikimin, sürekli ve sıkı bir çalışmanın ürünü. Farkı Yaratan İnsandır Programı kendi istasyonlarımız arasında da tatlı bir rekabeti teşvik ediyor ve hizmet kalitesini en üst seviyeye taşımaları için vesile oluyor. Başta Antalya istasyonumuz olmak üzere tüm Shell ailesine teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.


“Bundan sonra da aynı titizlikle yolumuza devam edeceğiz”
Shell Antalya Uncalı Petrol istasyonu sahibi Ferit Sezer ise ödülle ilgili şunları söyledi: “Ödül töreni, hayatımın en muhteşem gecelerinden biri oldu. Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmenin onurunu yaşadım. Farkı Yaratan İnsandır programı bana ekip olmayı, beraber çalışarak her zaman en iyiye ulaşmanın mümkün olduğunu öğretti. Shell ailesi ile birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu ve ülkemizi ne kadar çok sevdiğimizi, bütün kalbimle bir kez daha hissettim. 2008 yılından bu yana Shell markası altında, 30 çalışanımızla günde ortalama 1750 araca en iyi hizmeti vermek için çaba sarf ediyoruz. Bundan sonra da aynı titizlikle yolumuza devam edeceğiz.” Geçen yıl Shell Batman istasyonu Orta, Güney ve Doğu Avrupa birincisi, önceki yıl ise Shell Kayseri Sompet istasyonu dünya birincisi olmuştu. Dünya çapında 43 bin bayi ile en büyük perakende ağına sahip petrol şirketi olan Shell’in, iş ortakları arasındaki değerlendirmede Türkiye’nin üstüste elde ettiği başarılar Shell & Turcas’ın üstün servis anlayışının bir tesadüf olmadığını bir kez daha kanıtlıyor. Türkiye genelinde bin civarı, Antalya’da ise 41 istasyonla en iyi hizmeti vermek için çalışan Shell & Turcas, Antalya’nın hizmet kalitesinin ve yatırım cazibesinin artmasına katkı sağlıyor.


İstasyonların değerlendirilmesinde mükemmel servis kalitesi, hızlı ve kolay dolum, kaliteli ve farklılaştırılmış ürünler, temiz tuvaletler, hızlı ve kolay ödeme, sadakat kartları, güleryüzlü personel, ürün çeşitliliği olan temiz market, iyi aydınlatılmış güvenli ön saha gibi kriterler dikkate alınıyor ve süreç gizli müşteri anketiyle şeffaf bir şekilde tamamlanıyor. www.tasimacilar.com 12.06.2012/15:59