Shell & Turcas’tan özel eğitime anlamlı destek

Shell & Turcas’tan özel eğitime anlamlı destek

Shell & Turcas, eğitime çok güçlü bir katkı daha sağladı.

Shell & Turcas’ın Derince’de bulunan iki katlı binası, düzenlenen imza töreniyle özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar için okul haline getirilmesi amacıyla Kocaeli Valiliği’ne devredildi. Okulun adı Shell & Turcas Eğitim Uygulama Okulu ve Eğitim Merkezi olacak. Kocaeli Valiliği’nde düzenlenen imza törenine, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Shell & Turcas Petrol CEO’su Jacek Dziembaj, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Shell & Turcas Petrol Yönetim Kurulu Üyeleri Erdal Aksoy, Yılmaz Tecmen ve Shell & Turcas Petrol Derince Madeni Yağ Üretim Tesisi Tedarik Zinciri Müdürü Onur Akcan katıldı.
“Shell & Turcas her zaman sorumluluk anlayışıyla hareket etmiştir”
Shell & Turcas Petrol CEO’su Jacek Dziembaj konuşmasında; “Shell & Turcas, kurulduğu 2006 yılından bu yana Türkiye’de her zaman sorumluluk anlayışıyla hareket etmiştir. Bu anlayış çerçevesinde, desteğini bu kez özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar için çok anlamlı bir adıma dönüştürdü. Okula dönüştürülmek üzere Kocaeli Valiliği’nin kullanımına devrettiğimiz bu bina, çocuklarımızın hayata daha güçlü sarılmasını sağlayacaktır” dedi.
“Bu ülkedeki en önemli yatırım gençliğe yapılan yatırımdır”
Shell & Turcas Petrol Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Aksoy ise; “Shell ve Turcas 170 yıllık tecrübelerini Türkiye’de daha güçlü devam edebilmek için birleştirdi ve dünya çapında birliktelik oluşturdu. Türk Petrol ve Shell’in Türkiye’de çok önemli hizmetleri var ve bunlar devam edecek. Bu ülkedeki en önemli yatırım gençliğe ve eğitime yapılan yatırımdır. Bu hizmet de artık Shell & Turcas’ın bir okuludur” diye konuştu.
Sosyal tesis olarak inşa edilmişti
Bina, 1992 yılında Shell’in fabrikasında çalışanlar için sosyal tesis olarak yapıldı. İki katlı yapı, bir süre Kültür Merkezi ve Öğretmenevi olarak da kullanıldı. Gerekli düzenleme ve tadilat işlemlerinin ardından da öğretime açılacak. Ayrıca toplumsal bilincin artmasına yönelik eğitim çalışmalarının yapılması da hedefleniyor.
Diğer sosyal sorumluluk projeleri
Shell & Turcas ayrıca, emniyet kemerinin hayati önemini vurgulamak 2000’e yakın ağır vasıta ve binek araç sürücüsüne eğitim verdi. Gençler arasında sürdürülebilir enerji konusunda bilinç yaratmak amacıyla düzenlenen Shell Eco-marathon yarışmasına Türk takımlarının da katılmasını destekliyor. 16 yıldır desteklediği Çatalhöyük kazılarına paralel olarak, 2003 yılından bu yana her yaz öğrencileri Arkeoloji Yaz Atölyesi’nde ağırlıyor. www.tasimacilar.com 07.02.2012 / 16:50