Shell, Uluslararası Yol Emniyeti Ödülü’ne Layık Görüldü

Shell, Uluslararası Yol Emniyeti Ödülü’ne Layık Görüldü

Royal Dutch Shell, yol emniyeti konusunda yürüttüğü çalışmalar için Prens Michael Uluslararası Yol Emniyeti Ödülü’ne layık görüldü. PrensMichael ödülü Royal Dutch Shell CEO’su Peter Voser’a Shell Eco-Marathon etkinliğinde verdi.

Kendi çalışanlarının yol emniyeti kurallarına titizlikle uymasını sağlayan ve bu konuda toplumsal bilincin artmasına katkı sağlayan çalışmalar yürüten Royal Dutch Shell, saygın bir ödüle daha layık görüldü. İngiltere’nin prestijli ‘Prens Michael Uluslararası Yol Emniyeti Ödülü’ örnek çalışmaları nedeniyle bu yıl Royal Dutch Shell’e verildi.

Prens Michael: ‘gösterdiğiniz özen, tüm sektörlerde örnek gösteriliyor’

Royal Dutch Shell CEO’su Peter Voser ödülünü, Shell Eco-marathon kapsamında Hollanda’da düzenlenen Shell Kariyerinin Başlangıcındaki Profesyoneller Konferansı’nda, Kent Prensi Michael’ın elinden aldı. Prens Michael ödülü sunarken şunları söyledi: “Çalışanlarınız ve diğer insanlar için yol emniyeti konusunda gösterdiğiniz özen, tüm sektörlerde örnek gösteriliyor. Shell’in yol emniyetine verdiği önem, taşımadan toplum sağlığı programlarına kadar tüm iş kollarında kendini hissettirmektedir.”

Voser:‘güvenlik her zaman önceliğimizdir’

Royal Dutch Shell CEO’su Peter Voser ise şöyle konuştu: “Gurur veren bu ödül, Shell çalışanları ve paydaşlarının yol emniyeti rekorunu geliştirmek için gösterdiği inanılmaz gelişimi ve küresel operasyonlarda emniyete verdiğimiz önemi ortaya koyuyor. Güvenlik her zaman önceliğimizdir. Ölüm ve yaralanmaya neden olabilecek, çevreyi ve tesislerimizi tehlikeye atabilecek kaza oranını sıfıra indirmeyi amaçlıyoruz. Emniyetli karayolu ulaşımı, Shell faaliyetlerinin ayrılmaz bir parçasıdır. Bu kapsamda Birleşmiş Milletler’in desteklediği ve 2020’ye kadar 5 milyon hayat kurtarmayı amaçlayan ‘Yol Güvenliğinde Eylem 10 Yılı’ programına da katkı sağlıyoruz. Shell’in küresel yol emniyeti programının amacı, sürücülerin yol güvenliğini artırmak ve faaliyet gösterdiği ülkelerde yol emniyetine bir sosyal yatırım olarak katkıda bulunmaktır. Yol emniyeti performansımız ve bu alanda aldığımız ödüller bu amacımızda başarılı olduğumuzu kanıtlıyor.'

Prens Michael, EcoMagnesia takımını ziyaret etti

Kent Prensi Michael, Rotterdam’da düzenlenen 29. Shell Eco-marathon’da Türkiye’yi başarıyla temsil eden Celal Bayar Üniversitesi’nden EcoMagnesia takımını da yarışlar sırasında ziyaret etti. Tarzan 2 adlı araçlarıyla mücadele eden takım üyeleri, Prens Michael’a araçları hakkında bilgi verdi. Prototip kategorisinin akü beslemeli elektrik sınıfında 20’nci olan EcoMagnesia takımı, geliştirdikleri ilgi çekici bir teknolojiyi yarışlarda kullandı. Takım üyeleri, daha önce atlattıkları bir kaza tehlikesinden hareket ederek, virajlarda devrilme önleyici bir sistem üretti. Tasarlanan sistemle aracın seyir halindeyken GPS ile konumu ve hızı belirleniyor. Bu konuma en yakın virajın yarı çapı ölçülerek, aracın ağırlık ve ağırlık merkezi konumuna göre virajı güvenle dönebileceği en yüksek hız hesaplanıyor. Risk halinde sistem otomatik olarak hız kesiyor. Ayrıca bu fikir temel alınarak geliştirilen telemetri sistemi, Shell EcoMarathon 2013’te yarışan TARZAN 2 adlı araca uygulandı. Tasarlanan sistemle aracın bilgileri canlı olarak tüm takım üyelerinin akıllı telefonlarından görüntülendi. Sistem, tehlike anında aracın dışarıdan yetkili bir kişi tarafından durdurulmasını da sağlıyor.

www.tasimacilar.com 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.