Shell’den anlamlı destek

Shell’den anlamlı destek

Shell sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. Derince’de Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar için sosyal tesis olarak kullanılan binayı okul olarak hizmete soktu.

Shell & Turcas’ın, özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklara okul imkânı sağlamak amacıyla T.C. Kocaeli Valiliği’nin kullanımına verdiği Derince’deki binası, ‘Derince Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Derince Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ adıyla eğitime açıldı.

Shell & Turcas’ın geçmişte bir süre sosyal tesis olarak kullandığı ve geçen yıl okul haline getirilmesi için Kocaeli Valiliği’nin kullanımına verdiği iki katlı bina, Valilik tarafından bölgedeki orta ve ağır derecede zihinsel öğrenme yetersizliği olan çocuklara özel eğitim sunan merkeze dönüştürüldü. Okul, Derince’de bu derecelerde eğitim veren ilkokul olma özelliğini taşıyor. 2013-2014 eğitim ve öğretim dönemi içerisinde okulda toplam 70 öğrenciye eğitim sağlanacak. Derince Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Derince Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinin açılış törenine Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, Shell & Turcas CEO’su Jacek Dziembaj, Turcas Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy ve Turcas Petrol Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Batu Aksoy katıldı.


Derince’de ‘ilk olma özelliği’ taşıyor

Derince Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Derince Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, Derince bölgesinde orta ve ağır derecede orta ve ağır derecede zihinsel öğrenme yetersizliği olan öğrencilere eğitim veren ilkokul olma özelliğini taşıyor. İzmit, Derince, Kandıra, Kartepe ve Körfez de dahil olmak üzere geniş bir bölgeye hizmet veren merkez, 110 öğrenci kapasitesine sahip. Merkezde; 11 derslik, 6 bireysel oda, el sanatları, resim ve müzik atölyeleri, yemekhane, çocuk parkı ve basketbol sahası bulunuyor. Düzenlenen açılış töreninde konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, ilk olarak binayı öğretmen evi yapmak üzere planladıklarını belirterek, daha sonra özel eğitim alanındaki açık nedeniyle söz konusu merkezi kurduklarını söyledi.

Shell’in sosyal tesisi sosyal bir okul olacak

Derince’ye çok önemli bir eğitim merkezi kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Shell & Turcas CEO’su Jacek Dziembaj” Sosyal tesis olarak kullandığımız bina, bundan sonra modern donanıma ve güçlü eğitim kadrosuna sahip bir okul olarak hizmet verecek.

Shell’in önemli faaliyet bölgelerinden biri olan Derince’de bu merkezi açmak, bizim için son derece gurur verici” dedi. Shell’in eğitim alanında çok önemli projeleri hayata geçirdiğini, Derince’deki eğitim merkezinin ise bu katkılara çok farklı bir boyut kattığını belirten Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem ise konuşmasında “Türkiye’de özel eğitime ihtiyaç duyan çok sayıda çocuk var. Derince’de bulunan binamızı, bölgedeki orta ve ağır derecede zihinsel öğrenme yetersizliği olan çocuklar için eğitim merkezine dönüştürmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Sosyal sorumluluk anlayışımızın temelinde, topluma doğrudan katkı sağlayan projeleri hayata geçirmek yatıyor. Bu proje, hem toplumsal sorumluluk prensiplerimizle birebir örtüşmesi, hem de bizim için yeri ayrı olan Derince’de gerçekleşmesi nedeniyle bizler için büyük önem taşıyor. Umuyoruz ki bu okul, çocuklarımızı hayata daha güçlü bir şekilde bağlayacak” dedi. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.