Şikâyetlerin sayısı artınca, toplu taşımadaki kalite de arttı

Şikâyetlerin sayısı artınca, toplu taşımadaki kalite de arttı

Bingöl Merkezli Şehiriçi toplu taşımacılık yapan S.S.18 No.lu Taşıyıcılar Kooperatifi hizmet kalitesini arttırmak amacıyla Akıllı Bilet sistemi(ASİS)uygulamasına geçti.

Kaliteli ve daha iyi bir hizmeti toplu taşımacılıkta uygulama kararı alan S.S.18 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Nihat Kaya 70 adet araçta Akıllı Bilet Sistemi uygulamasının tamamlanarak araçların sefere çıktığını belirtti. Bingöllü vatandaşların duyarlı olduğunu belirten Nihat Kaya gelen yoğun talep ve şikâyetler üzerine yönetim kurulu başkanlığınca hizmet kalitesini arttırmak adına Akıllı Bilet Sistemine(ASİS) geçmeye karar verdiklerini ifade etti. “Kooperatifimize yüklü bir maliyet getirmesine rağmen devreye aldık”
Uzun süren bir çalışma sonucunda ilgili firmalarla anlaşmaya vardıklarını ve Akıllı Bilet sistemini kurmaya başladıklarını belirten Kaya, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Şehir içi yolcu taşımacılığında araçlarımızda görev yapan muavinlerle yolcular arasında sık sık tartışmalar yaşanıyor ve şikayetler alıyorduk. Bu tartışmaların önüne geçmek için ve vatandaşların yoğun bir talebi olan Akıllı Bilet sistemine geçmek için yönetim kurulu olarak bir araya geldik. Sadece Muavin ile yolcular arasındaki tartışma değil, araçlar içersinde yaşanan hırsızlık ve unutulan eşyalar konusunda da sorunlar yaşıyorduk. Vatandaşlarımıza kaliteli bir hizmet sunma anlayışıyla kooperatifimize yüklü bir maliyet getirmesine rağmen Akıllı Bilet sistemini kurmaya karar verdik. Şuan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. En geç Haziran ayı içersinde Akıllı Bilet sistemin devreye aldık. Şuna Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan birçok ilde kurulan bu sistem, artık Bingöl’de de olacak. İlk zamanlarda araçlarda görevli arkadaşlarımız olacak ve bu arkadaşlarımız Akıllı Bilet sistemi konusunda vatandaşa yardımcı olacaktır.” Akıllı Bilet sistemi kurulumu dışında bilet satış noktaları içinde güzergah belirleme çalışmalarının devam ettiğini belirten Kaya, biletlerin kooperatifleri tarafından satılacağını hatırlattı. www.tasimacilar.com 03.07.2012 / 14:01