Sınır kapılarındaki son durum

Sınır kapılarındaki son durum

Bulgaristan ile yaşanan sıkıntılar üzerine hafta sonunun da getirmiş olduğu yoğunluk sınır kapılarında uzun kuyruklara neden oldu. Bununla ilgili girişimlerde bulunan UND gerekli açıklamalarda bulundu

Bulgaristan ile yaşanan geçiş belgesi sıkıntısına ek olarak hafta sonu yoğun olarak yaşanan ihracat taşımalarının yoğunluğu da eklendi. Bu yoğunluğun üzerine Hamzabeyli ve İpsala sınır kapılarında beklemeler oluştu.

Kapıkule’de 2km’lik kuyruk oluştu

Mevcut durum itibari ile büyük bir çoğunluğu Kapıkule Gümrük Müdürlüğü gümrüklü sahası içinde olmak üzere yaklaşık 250 araç çıkış yapmak üzere beklemektedir. İthalatta ise 1 km’lik TIR Kuyruğu oluştu. Fakat Hamzabeyli Sınır Kapısında ise yaklaşık 70 araç çıkış yapmak üzere beklemekte olup ihracatta ya da ithalatta TIR Kuyruğu bulunmadığı söylendi.

8 km’lik kuyruk oluştu

İpsala Sınır Kapımızda ise, hafta sonunda artan ihracat taşımalarına ek olarak diğer sınır kapılarından İpsala’ya yönlenen araçlarında verdiği ek yoğunluk sebebiyle ihracatta 8 km’lik bir TIR kuyruğu oluştuğunu belirten UND, ‘’Söz konusu yoğunluğun azaltılması adına gerek İpsala gerek ise Kipi Sınır Kapıları nezdindeki girişimlerimiz devam etmekte olup ilgili gümrük idareleri tarafından yoğunluğun azaltılmasına adına gerekli destekler verilmektedir’’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.