Sırada Busworld Turkey 2014

Sırada Busworld Turkey 2014

24-27 Nisan 2014 tarihleri arasında İstanbul (CNR) Fuar Merkezi’nde 5.si düzenlenecek olan Busworld Turkey 2014’te yer alan yerli ve yabancı pek çok firma, en son ürün ve hizmet yelpazesini 4 gün boyunca bu fuarda sergileyecek.

İstanbul, otobüs dünyasına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor

Dünyanın en hızlı büyüyen kentlerinden biri olan İstanbul’da ulaşım alanındaki yeni projelerle şehrin önemi giderek artıyor. Kıtaları birbirine bağlayan bir geçiş noktası ve ticaret merkezi olan İstanbul’da son yıllarda yapılan altyapı çalışmalarıyla dünya standartları yakalandı.

Asya ve Avrupa’yı ray sistemi ile Marmara Denizi’nin altından birbirine bağlayan Marmaray Projesi ile iki kıta arasındaki yolcu taşımacılığı daha da hızlandı. İstanbul’un kuzeyine yapılması kesinleşen üçüncü köprü ile de tır ve otobüs gibi ağır vasıtaların geçişlerinin buraya kaydırılmasıyla trafiğin büyük ölçüde rahatlatılması hedefleniyor. Bu da haliyle otobüs gibi büyük araçlara olan talebi zaman içerisinde daha da arttıracak.

Bunların dışında dünyanın en büyüklerinden biri olacağı söylenen ve Avrupa yakasında inşa edilmesi planlanın İstanbul’un üçüncü havalimanı sayesinde de havayolu ulaşımında da İstanbul’un önemli bir merkez haline geleceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Karayolu ile yapılan toplu taşımacılık sayesinde, her gün milyonlarca insan, kent içinde ve şehirlerarasında bir noktadan diğerine, bir şehirden başka bir şehre hızlı bir şekilde seyahat edebiliyor ve bu nedenle de toplu taşıma araçlarına olan talep gün geçtikçe artıyor.

Taşımacılık alanında böylesine heyecan verici gelişmelerin yaşandığı İstanbul’da düzenlenen Busworld Turkey, bu sebeple yalnızca Türkiye’de değil, Türkiye’nin komşu ülkeleri ve yakın coğrafyasını kapsayan bir bölgede sektör için oldukça önemli bir uluslararası etkinlik haline geldi.

Busworld Academy’nin ikincisi Busworld Turkey Fuarı’nda düzenlenecek

Busworld Turkey, sadece bir ihtisas fuarı değil, aynı zaman sektörle ilgili konuların tartışıldığı bir platform olacak. Lansmanı, 18 Ekim 2013 tarihinde Busworld Kortrijk 2013 Fuarı’nda yapılan Busworld Academy sektörle ilgili konuların ele alındığı bir dizi seminer ve atölye çalışmasından oluşuyor. Kortrijk fuarı sırasında düzenlenen ilk Busworld Academy’in odak noktası; Yangın Güvenliği ve Sürdürülebilirlik konuları oldu. Busworld Academy’nin Busworld Turkey fuarı sırasında da benzer bir içerikle düzenlenmesi planlanıyor. 

Busworld Turkey 2014 Fuarı’na KOSGEB Desteği

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 5. Otobüs Endüstrisi ve Yan Sanayi Uluslararası İhtisas Fuarı, Busworld Turkey 2014’e katılan Türk firmalarına destek sağlayacak. Daha detaylı bilgi için Busworld Turkey 2014 Fuarı’na katılan Türk firmalarının bağlı bulundukları KOSGEB dairesi ile irtibata geçerek konu ile olarak daha fazla bilgi almaları önemle tavsiye edilmektedir. 

TOFED, Busworld Turkey 2014 Fuarı’nın destekçisi

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED), daha önceki senelerde olduğu gibi Busworld Turkey Fuarını 2014 senesinde de destekliyor. TOFED’in başlıca amacı; teknolojik gelişmeleri takip ederek, daha güvenli, daha kaliteli ve daha yaygın ulaşım hizmeti verilmesini sağlamak, sektörün sorunlarına sahip çıkarak, gelişim sürecinin kesintisiz devamını sağlamak, sektörün sorunlarının dile getirilmesi, kamuoyu oluşturulması için öncelikle sorunlar ve talepleri belirlemek, bunların basın, yayın araçlarıyla kamuoyuna duyurulmasını sağlamak ve resmi kurum ve kuruluşlarla sağlıklı bir diyalogun kurularak sürdürülmesini sağlamaktır.

IPRU Heyeti, Busworld Turkey 2014 Fuarı’nda bir araya gelecek

Karayolu yolcu taşımacılığını temsil etmek ve sektörün uluslararası alanda ihtiyaçlarına cevap vermek için TOFED’in girişimleri ile “Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliği” IPRU oluşturuluyor. 4 yıllık bir çalışma sonunda kurulan IPRU’ya Türkiye’den TOFED’in de dâhil olduğu toplam 13 ülkeden sivil toplum kuruluşlar üye oldu. Türkiye’den TOFED, Ukrayna’dan AACC, Romanya’dan FORT, Gürcistan’dan Yolcu Taşımacıları Derneği, İran’dan İran Otobüsçüler Birliği, Azerbaycan’dan Azerbaycan Yolcu Taşıyıcıları Birliği, Makedonya’dan Uluslararası Yolcu Taşımacıları Birliği (Euro Turing) ve Yolcu Taşıyıcıları Derneği (ISTOK), Bulgaristan’dan Bulgaristan Ulusal Otobüsçüler Derneği, Ürdün’den Ürdün Otobüsçüler Genel Birliği ve Turist Taşımacılar Derneği, Rusya’dan Bölgesel Kara Ulaştırması Derneği (Mejregionavtotrans) ve Rusya Karayolu Ulaştırma Birliği (PAC-RRTU),Sırbistan’dan Karayolu Taşımacılığı Derneği (Pannontransport), Sudan’dan Sudan Ulusal Otobüsçüler Odası ve Hırvatistan’dan Hırvatistan İşverenler Birliği – Taşımacılar Derneği (HUP-CEA) IPRU’ya üye ülkeler arasında yer alıyor. IPRU’ya üye ülkelerdeki sivil toplum kuruluşlarından gelecek 40 kişilik bir heyet ise Busworld Turkey 2014 Fuarı’nında bir araya gelerek ilk yönetim kurulu üyeleri toplantılarını düzenleyecekler ve ardından fuarı ziyaret edecekler.

B2B uygulaması ilk defa Busworld Turkey Fuarı’nda

Katılımcı ve ziyaretçileri buluşturan B2B uygulaması Busworld Turkey fuarında ilk defa uygulanacak. Bu sayede fuarın katılımcıları ve kayıtlı ziyaretçileri Busworld Turkey B2B web portalı üzerinden fuar öncesinde karşılıklı randevu alarak fuar alanında ikili görüşmeler yapabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.