Sırbistan Otoyolunda Postboy dönemi

Sırbistan Otoyolunda Postboy dönemi

DKV Euro Service, 1 Ekim 2019 itibarı ile Sırbistan’daki TIR otoban ücretini postpay, yani sonradan ödeme yönteminde faturalandıran ilk yakıt ve servis kartı sunucusu olacak.

Böylece sürücüler artık hız şeridini kullanabilecek ve durup, araçtan inmek zorunda kalmayacak. Faturalandırma ise sonradan elektronik olarak gerçekleşecek. Sürücüler otoban ücretlerini şimdiye kadar sürüşten önce ödemek zorundaydı.

Sonradan ödemeli otoban kutusu, kullanıcıya doğrudan Sırbistan’a girerken sınır geçişinde verilecek. Bunun için kullanıcının sadece DKV CARD ve araç ruhsatını göstermesi yeterli olacak. Bunun üzerine, doğrudan orada müşteriye özel olarak yapılandırılan OBU’yu alacak. O andan itibaren müşterinin Sırbistan’daki tüm otoban işlemleri bu kutu üzerinden ücretlendirilecek ve DKV üzerinden ayda bir kez faturalandırılacak.

Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya veya Macaristan’dan Orta ve Kuzey Avrupa’ya veya Rusya’dan Güney Avrupa’ya giden uluslararası taşımacıların geçiş yaptığı Sırbistan, lojistik açıdan önemli bir transit geçiş ülkesi olmasıyla dikkat çekiyor. 

Sırbistan otoyollarının da sonradan ödeme yönteminde müşterilerin hizmetine sunulmasıyla, DKV müşterileri Türkiye’den yola çıkıp Bulgaristan gümrük ödemeleri ve Hırvat otobanları dâhil olmak üzere, örneğin Hollanda’ya kadar hiç kesintisiz 2,700 kilometre yol yapabilecekler.

dkv-euro-service.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.