Şirket araçlarının yüzde 17’si mesai dışında kullanılıyor

Şirket araçlarının yüzde 17’si mesai dışında kullanılıyor

Araç takip ve filo yönetim sistemi sektörüne hizmet veren FiloTürk’ün hizmet verdiği 110 bin araç üzerinde yaptığı araştırmaya göre, şirket araçlarının yüzde 17’si mesai dışı saatlerde kullanılıyor.

FiloTürk, sektörlere özel entegrasyonlar ve şirketlere sunduğu özel raporlar sayesinde, şirketlerin yakıt ve bakım onarım maliyetlerini büyük oranda azaltırken, iş planlamalarında ve saha organizasyonlarında en etkili çözümlerle sonuca ulaşmalarına yardımcı oluyor.

Kullanıcılarına araç ve sürücü bilgilerine ilişkin yüze yakın rapor seçeneği sunan FiloTürk, sistemine kayıtlı araçlar üzerinde yaptığı mesai saati araç kullanım profili araştırması ile araç kullanımlarının yüzde 17’sinin mesai saati dışında gerçekleştiğini tespit etti.

Gece saatlerinde araç kullanımı görev kapsamında olan kullanımların analiz dışı bırakıldığı araştırmaya göre günde ortalama 300 km seyahat edilen bir araçta yaklaşık 50 km mesai dışı kullanılıyor, bu araç başına ayda yaklaşık 350 TL boşa akaryakıt kullanımı anlamına geliyor.

Sistem sayesinde, aracın konum, hız, rölanti, mesai başlangıç ve bitiş saatleri ve sürücünün araç kullanım profili gibi birçok bilgiye anında ulaşmanın mümkün olduğunu belirten FiloTürk Genel Müdürü Adil Masaracıoğlu: “Sunduğumuz sistem ile işletmelerin sahadaki iş bilgisini ve iş kontrolünü en iyi şekilde organize etmelerine ve bu sayede verimliliklerini artırmalarına katkı sağlıyoruz. Sahada olup biten hakkında bilgi sahibi olmak isteyen şirket sahipleri ve yetkilileri sistemler sayesinde, vakit kaybetmeden en kısa sürede filosundaki araçlar hakkındaki en doğru bilgiye anında ulaşabiliyor. Saniyelik verilerle güncellenen veriler üzerinden hazırlanan raporlar sayesinde, şirketlerin yakıt, bakım onarım gibi maliyetlerinde ciddi oranda tasarruf elde ediliyor.” dedi. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.