Şırnak Valiliği’nden ''İthalatta Sevk Öncesi Denetim'' uyarısı

Şırnak Valiliği’nden ''İthalatta Sevk Öncesi Denetim'' uyarısı

Şırnak Valiliği, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin uygulamaya koyduğu İthalatta Sevk Öncesi Denetim” konusunda bölgeye taşımacılık yapan nakliyecileri uyardı.

Şırnak Valiliği, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin 12.05.2012 tarihi itibariyle uygulamaya başlattığı Habur Sınır Kapısı ve Irak Halil İbrahim Sınır kapısında başlattığı “İthalatta Sevk Öncesi Denetim” konusunda bölgeye taşımacılık yapan nakliyecilere uyarıda bulundu. Irak Kürdistan Bölge Yönetimi (İKBY), İthalatta Sevk Öncesi Denetimin başlatılması için 15 Ocak 2012’de SGS ve Bureau Veritas adlı iki uluslararası gözetim şirketi ile anlaşma imzalanmış. Yapılan bu anlaşma ile gıda ürünleri hariç diğer ürünlerin sınır girişlerinde kalite kontrol ve gözetim belgesi almayan araçların tamamı için ülkeye giriş yasağı getirtildi. Şırnak Valiliği nakliyecileri uyarıyor!
12 Mayıs 2012 tarihi itibariyle fiilen başlatın denetim için Şırnak Valiliği bölgeye taşımacılık yapan nakliyecileri uyararak “ Bölgeye taşımacılık yapan firmalardan kalite kontrol ve gözetim belgesi almayan araçların tamamının Habur Sınır Kapısı ve Irak Halil İbrahim Sınır Kapısı başta olmak üzere Silopi - Habur yol güzergâhında bekletiliyor. Bu bekleme hem kamu güvenliğini hem de trafik güvenliğini ciddi oranda etkiliyor. Bu nedenle, Irak’a sevk öncesi kalite kontrol ve gözetim belgesi alınması için ilgili uluslararası firmalarla irtibata geçilerek, malın sevk işlemlerinin bu belge doğrultusunda yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde bu sorunun daha da büyüceği öngörülüyor.” www.tasimacilar.com 18.05.2012 / 16:21