Skoda geleceğe doğru adımları atmaya başladı

Skoda geleceğe doğru adımları atmaya başladı

Skoda, 2019 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda şarjlı hibrit, yüzde 100 elektrikli ve doğal gaz (CNG) ile çalışan yeni modellerini sergileyerek sürdürülebilir geleceğe adım attı.

Skoda aynı zamanda tasarımı ve teknolojik altyapısıyla oldukça iddialı olan Scala ve Kamiq modellerinin de Monte Carlo versiyonu ilk kez Frankfurt’ta gösterdi.

Skoda’nın ilk elektrikli modelleri; Frankfurt Otomobil Fuarı’nda şarjlı hibrit Superb iV, Superb Combi iV, Superb iV Sportline ve yüzde 100 elektrikli Citigoe iV modelleriyle dikkatleri üzerine topladı. 

Skoda, 2025’te elektrikli araçların toplam satışın yüzde 25’ini temsil edeceğini tahmin ediyor. Bu hedefe ulaşmak için ise marka 2022’de Skoda iV ürün gamına 10 elektrikli model ekleyecek. Skoda’nın ilk şarj edilebilir hibrit teknolojisine sahip Superb iV, Superb Combi iV ve Superb iV Sportline modelleriyle hem yüksek performans hem de düşük yakıt tüketimiyle çevreci bir sürüş sunacak. Skoda’nın ilk şarj edilebilir hibrit modeli olan Superb iV, 156 HP üreten 1.4 litre TSI benzinli motoru, 85 kW’lık elektrik motoruyla kombine ediyor.

Hibrit sistemin toplam gücü ise 218 HP ve 400 Nm olan hibrit Superb, böylece performanstan asla ödün vermiyor. CO2 emisyonları 40 g/km’nin altında olan Superb hibrit, 13 kWh bataryası sayesinde, sadece elektrikli olarak 55 km menzile sahip. Fren yaparak kendi kendine şarj olabilen Superb aynı zamanda prize takılarak da şarj edilebiliyor. Hibrit Superb’in menzili ise 850 km olarak dikkat çekiyor. Superb Combi iV hibrit teknolojisini station karoserle buluştururken, ilk kez Frankfurt’ta gösterilecek Superb iV Sportline ise, sportif dokunuşlara sahip bir model olarak hibrit dünyasında heyecan yaratmaya hazırlanıyor. Superb iV’nin geçmişten ilham alan lüks Laurin & Klement versiyonu ise, elektrikli Skoda deneyimi çok daha farklı boyutlara taşıyor.

Yüzde 100 elektrikli Skoda

Skoda’nın Frankfurt’ta sergilediği CITIGOe iV, markanın ilk tamamen elektrikli modeli olarak öne çıkıyor. Şehir için kullanım için kusursuz bir sıfır emisyonlu otomobil olan CITIGOe iV, 61 kW elektrik motoruna sahip ve lityum iyon bataryasıyla 265 kilometre menzil sunuyor. 40 kW DC hızlı şarj ile, sadece 1 saatte yüzde 80 kapasitesini doldurmak mümkün.

Monte Carlo ve CNG modelleri

Skoda motorsporlarındaki başarılı tarihini Monte Carlo modelleriyle taçlandırmaya devam ediyor. Sportif ve daha dikkat çekici tasarımların öne çıktığı Monte Carlo ailesine, Frankfurt fuarıyla birlikte Scala ve Kamiq de katılıyor. Efsanevi Monte Carlo Rallisi’nde birçok önemli galibiyetlere imza atan Skoda, 1936 yılında ilk kez Monte Carlo ismini taşıyan bir limitli model çıkarmıştı.

Skoda, Frankfurt fuarıyla birlikte ürün gamına çevreci ve yüksek verimliliğe sahip CNG modellerini de katmaya hazırlanıyor. CNG ile çalışan SCALA G TEC ve KAMIQ G-TEC modellerinin yıl sonunda satışa sunulması planlanıyor.

Skoda Scala

skoda-scala-001.jpg

Skoda Superb Combi iV

skoda-superb-combi-iv.jpg

Skoda Kamiq

skoda-kamiq.jpg

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.