“Sokakta İlk Adımlar” ulusal bir proje haline geldi

“Sokakta İlk Adımlar” ulusal bir proje haline geldi

Trafik güvenliği alanında en uzun süreli sosyal sorumluluk projesi olan Sokakta İlk Adımların 11. uygulama yılında, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Renault arasında 81 ili kapsayan işbirliği anlaşması imzalandı.

Renault’nun 11 yıldır sürdürdüğü ve bu süre içinde 500 bini İstanbul’da olmak üzere 41 ilde 1milyon 200 bin ilköğretim 2. sınıf öğrencisine ulaştırdığı “Sokakta İlk Adımlar” Yol Güvenliği Eğitim Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Renault arasında imzalanan işbirliği anlaşmasıyla yeni ve ulusal bir boyut kazandı.

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü nezaretinde yeni müfredat ihtiyaç ve seviyelerine uygun şekilde yenilenen Sokakta İlk Adımlar Eğitim Seti önümüzdeki yıldan başlayarak, ilkokul 4. sınıflarda trafik ve yol güvenliği derslerinde kullanılacak. 81 ili kapsayan Projenin hedefi eğitim setini kısa zaman içinde Türkiye’deki tüm ilkokullara ulaştırmaktır. İki bölümden oluşan eğitim seti öğrencileri trafik güvenliğinin yanı sıra ulaşıma bağlı çevre sorunları konusunda da bilinçlendiriyor. Her iki konuda da bilgi ve kuralları öğretmenin yanı sıra sorumlu ve yapıcı davranış alışkanlıkları kazandırmayı da hedefleyen eğitim seti hem öğrencilere hem de öğretmenlere yönelik farklı eğitim materyalleri içeriyor. İşbirliği anlaşmasına göre bütün bu materyaller Renault tarafından çoğaltılarak okullara gönderilecek, öğretmenlere yönelik gerekli eğitim seminerlerinin giderleri de yine Renault tarafından karşılanacak.

“Gerçekleştirilen işbirliği projeye ulusal bir boyuta taşıdı”

 


“41 ildeki 2704 ilkokulun 2. sınıflarına ulaştırdığımız Sokakta İlk Adımlar Yol Güvenliği Eğitim setimizden bugüne kadar 1 milyon 200 bin öğrenci ve 30 binden fazla öğretmenimiz faydalandı” diyen Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğümüzle iki sene önce yaptığımız işbirliği anlaşması gereği Projeyi İstanbul’daki bütün ilkokullarda uyguluyorduk. Ancak bugün Bakanlığımız Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile karşılıklı imzaladığımız bu işbirliği anlaşması projeyi yepyeni ve ulusal bir boyuta taşıdı.

Biz artık bu işe yalnızca kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak, bize teveccüh edilen ve büyük bir istekle üstlenmiş olduğumuz milli bir görev olarak bakacağız. 3 yıllık işbirliği anlaşması sadece bir ilk adım, 10 yılda 10 milyon öğrenciyi yol güvenliği ve çevre konusunda eğitmeyi hedef ve görev olarak benimsemiş durumdayız.”


Temel Eğitim Genel Müdürlüğü öğrencilerin akademik başarısının yanı sıra küçük yaşlardan itibaren sosyal ve toplumsal konulardaki bilgilerini arttırmak için çaba gösterdiklerini belirten Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık ise konuşmasında “Trafik ve çevre eğitimi de bu konuların başında gelmektedir. İşte bu yüzden Renault ile imzaladığımız bu işbirliği anlaşmasını oldukça önemsiyor ve çocuklarımız için çok faydalı olacağına inanıyoruz” şeklide açıklama yaptı.

www.tasimacilar.com 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.