"Söke söke hakkımızı aldık"

"Söke söke hakkımızı aldık"

Aile ortamında gerçekleşen TTDER Genel Kurulu'nda derneği ekonomik olarak güçlendirmek amacıyla iktisadi işletme kurma yetkisi verildi.

 

Tüzükte yapılan değişikliğe göre, TTDER’i ekonomik olarak güçlendirmek amacıyla derneğe iktisadi işletme kurma yetkisi verildi. Bugüne kadar 2 yıl olan yönetim süresi 3 yıla çıkarıldı. Mustafa Yıldırım, Tahsin Yücefer, Mustafa Sarıgül, Fatih Tamay, Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve Doç. Dr. Kemal Karayormuk’tan oluşan ‘Yüksek İstişare Kurulu’nun oluşturulması kararı alındı.

Gençler sorumluluk almalı

Açılış konuşmasını yapan Başkan Sümer Yığcı, artık gençlerin daha fazla sorumluluk alması gerektiğinin altın çizerek, sektörün önünde duran sorunların çözümü için daha bir kararlılıkla mücadele edeceklerini ifade etti. Sözlerine devam eden Yığcı “Vaatlerde bulunmuyorum, bulunmadım yaptığımız ve yapacağımız işler ortada ama yapabildiğimizin en iyisini yaptık diye zannediyorum . Kongremize sponsor olan ve her konuda bize destek olan Mercedes’e teşekkür ediyorum. Biz sponsor bulmak için mücadeleler veriyorduk aylarca fakat şimdi kendileri bize gelerek sponsor olacağım dediklerinde çok şaşırmıştım. Her zaman yanımızda oldunuz bundan sonrada yanımızda olun” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

TTDER olarak Yenikapı’da İBB’den garaj aldıklarını ve sponsor bulma sürecinde kirayı verecek durumda bile olmadıklarını söyleyerek ” Bize ne zaman eliniz bollaşacak diye sormayın 20 senedir böyle geldi bundan sonrada böyle gider” dedi.

sumer-yigci-003.jpg

TTDER otoparkını hayata geçirdik

Derneğin geçmiş dönem faaliyetleri ve gelecekte çözülmesi gereken sorunlar konusunda bir sunum gerçekletiren Genel Sekreter Nusret Ertürk, geçen süre içerisinde üye sayısının yüzde 20 arttığını, TTDER’in İTO, TOBB ve hükümet katında daha sözü dinlenen bir konuma geldğini, TTDER Otopark’ının hayata geçirildiğini ve geleneksel eğitim projeleri ile kaptan ve işletmecileri bilgilendirdiklerini söyledi. Atıl kapasite, Engelli Yönetmeliği, telif sorunu ve yolcu listesi gibi belgelerde yaşanan sıkıntıların acilen çözüm bekleyen konular olduğunun altını çizen Ertürk, ulusal meslek standartlarının belirlenmesinin zaruri bir hal aldığını söyledi.

nusret-ttder-002.jpg

“Turizmciler Türkiye’nin imajını taşıyor”

Mercedes-Benz Türk Otobüs Satış Müdürü Burak Tarım yaptığı konuşmada turizm sektörünün Türkiye ekonomisi açısından son derece önem arz ederek her geçen gün değeri yükseldiğini ifade etti. Hükümet politikalarının orta vadeli planlarına bakıldığı zaman sektörler içerisinde en fazla büyüme beklenen sektörün turizm olduğunu gördüklerini belirten Burak Tarım “Aynı şekilde ülkemize gelen turist sayısı ve bırakılan gelirlerin her geçen yıl arttığını görüyoruz. Gelen turistlerin daha bilinçli ve talepkar olduğunu gözlemliyoruz dolayısı ile turizm taşımacılığı alanında daha konforlu, daha güvenli ve daha modern araçlar tercih ediliyor. Sizlerde bu anlamda turizm taşımacıları olarak son derece önemli rol üstleniyorsunuz sonuçta Türkiye’nin imajını taşıyorsunuz. Mercedes-Benz olarak bu önemi görüyoruz,47 yıllık sektör tecrübemiz ile destek olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz” dedi. Teknoloji anlamında otobüs sektörü dönüm noktasına yaklaştıklarını söyleyen Tarım 2016 yılından itibaren Euro 6 kullanımının söz konusu olacağını söyledi.

burak-tarim-002.jpg

“Söke söke hakkımızı aldık”

Anadolu Isuzu Pazarlama ve Satış Direktörü Fatih Tamay, engelli yasası konusunda bu sektörün dayanışması, üreticiler ile birlikte gerçekten son 15 yılın en büyük dayanışmasını gösterdiklerinin memnuniyetini dile getirerek ” Hepinizi yürekten kutluyorum, bizim OSD ile hem sanayiciler hem üreticiler hem kullanıcılar hem de satıcılar olarak öyle bir kulis yaptık ki kimsenin yapacak bir şeyi kalmadı. Söke söke bu hakkı aldık bu yüzden kendimizi alkışlamamız gerek. Partiler hükümetler değişir ama bu gücü kimse görmeden gelemez. Engelliler bizim her şeyimiz kısacası biziz. Destek vermek otobüs sahiplerine değil devlete düşer, Avrupa’daki gibi bu desteği yetkililerden beklediğimi ifade etmek isterim” dedi. Fatih Tamay Turizm Taşımacıları Derneği’nin sıcak bir aile yuvası haline geldiğini, bu yüzden tüm TTDER ailesine şükranlarını iletti.

fatih-tamay-002.jpg

ISUZU Pazarlama ve Satış Direktörü Fatih Tamay, katkılarından dolayı sektörün Duayenlerinden Nurdan Üstman’a, plaket verdi. 

fatih-plaket-002.jpg

TTDER Başkanı Sümer Yığcı, bugüne kadar kendilerine her türlü desteği veren ve 9. Kongre’ye sponsor olan Mercedes-Benz Türk adına Otobüs Satış Müdürü Burak Tarım’a plaket takdim etti.

burak-plaket-002.jpg

 

Yönetim Kurulu (Asil)

Sümer Yığcı

Mümtaz Er

Mehmet Öksüz

Şevket Ak          

Hüseyin Satır

Aydın Opçin

Seyit Ali Özdamar

Mehmet Katırcıoğlu

Başar Ulusoy

Yönetim Kurulu(Yedek)

Yahya Kemal Yaşaroğlu

Koray Yılmaz

Güray Buruk

Engin Başaran

Selahattin Üstün

Denetim Kurulu ( Asil)

Hayati Öner

Nurullah Demirgezer

Fatih Çolak

Denetim Kurulu (Yedek)

Halil Sezer

Yücel Dallı

Serkan Temizsoy

 

merso-ttder-002.jpg

divan-002.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.