''Sorunların Çözümleri İçin Çalışmalarımız Sürüyor.''

''Sorunların Çözümleri İçin Çalışmalarımız Sürüyor.''

UND'nin, taşımacılık anlamında yaşanan sorunlar ve gecikmelere karşı gerçekleştirmeyi planladığı projeler ve ziyaretler hakkında bilgi sahibi olmak adına tasimacilar.com olarak UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener ile bir araya geldik.

Gündemdeki AB Etki Analizi Sonucu’nun altını çizerek açıklamalarına başlayan Uluslararası Nakliyeciler Derneği(UND) İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, ‘’ AB Etki Analiz Sonuçları’na bağlı olarak Avrupa Birliği cephesinde ilerliyoruz. Bu bağlamda öncelikli olarak Almanya’ya bir ziyaret gerçekleştirerek konu hakkında ilgililere bilgilendirmeler yapacağız. Sonrasında yine aynı şekilde Brüksel’de basın toplantısı ve beraberinde bir takım etkinlikler organize etmeyi planlıyoruz. Konuyla ilgili olarak kamuoyu oluşturmaya çalışacağız.

   Türkiye’de 17 Eylülde kamuoyuyla bir araya geleceğiz. Türkiye’yi bu konuda harekete geçirmeye teşvik ediyoruz.

   İran ile yaşanan krizin çözüme ulaşması ve sorunların ortadan kalkması adına önümüzdeki dönemlerde muhatap derneklerle birlikte bir toplantı yapmayı planlıyoruz.

Azerbaycan ile ilgili olarak ise ilgili liman yetkilileriyle, Türkiye’den yük gönderimi yapanlarla ve Türkmen Devlet Başkanı’yla irtibata geçtik. Ekim ayında Devlet Başkanları bir araya gelecek ve UND olarak biz de Ulaştırma Bakanları’nın katılım göstereceği toplantı da yer almayı planlıyoruz. Katılmayı düşündüğümüz toplantı da 3 Ulaştırma Bakanı Türkmenistan’da bir araya gelecek.

   İleri ki tarihlerde Bulgaristan ile olan işbirliğimiz gelişecek. Bunun için bizzat kendim Bulgaristan’a bir ziyarette bulunarak oradaki ilgili Dernek’te İcra Kurulu Başkanlığı yapan kişiyle görüştüm. Bu görüşme sonucunda bir protokol imzalandı ve imzalanan bu protokolün anlaşmaya dönüşmesi amacıyla Eylül ayı içerisinde Bulgaristan’daki İcra Kurulu Başkanı Türkiye’ye gelecek.

   Bunların haricinde İtalya ile olan kota sorunlarımız devam ediyor. Ticaretimizin yüzde 45 oranında artmış olmasına rağmen taşıma sayımız artmamış, sabit kalmıştı. 31 Bin taşıma belgesine sahibiz ancak 45 Bin taşıma belgesine ihtiyacımız var. Geçtiğimiz Şubat ayında İtalya’ya ziyarette bulunduk ve anlaşma yapamadan masadan bir krizle kalktık. Geçtiğimiz Ağustos ayı içerisinde İtalya’da bulunan 15 dernek bir araya geldi ve toplantı da ben de yer aldım. Onlara yaşadığımız sıkıntıları anlattım ve ikna oldular. İtalya ve Türkiye Ekim ayında bir toplantı yapacak. Biz de o toplantıya hazırlıklı gideceğiz ve İtalya Kota Meselesi’yle alakalı olarak toplantıdan çözüm odaklı bir sonuç bekliyoruz.’’ dedi.

fatih-sener.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.