Sosyal Kart’lar biletmatik ve otomatik satış makinelerinde dönüştürülecek

Sosyal Kart’lar biletmatik ve otomatik satış makinelerinde dönüştürülecek

60 yaş üstü indirimli “Sosyal Kart”lar, biletmatik ve otomatik satış makineleri aracılığıyla ücretsiz karta dönüştürebilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca hazırlanan “Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği”nin Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesinin ardından, İETT tarafından verilen ve sayıları 400 bini bulan 60 yaş üstü indirimli “Sosyal Kart” sahibi vatandaşlardan gün, ay ve yıl olarak 65 yaşını dolduranların kartları otomatik olarak ücretsize çevrilecek. “Sosyal Kart’ı olmayan vatandaşlar nüfus cüzdanı ile seyahat edecek.”
65 yaşında Sosyal Kart sahibi olan vatandaşlar, ellerinde bulunan kartlarını en yakın Biletmatik Otomatik Satış Makinelerine (OSM) okutarak kolayca ücretsiz karta dönüştürebilecek. Sosyal Kart’ı olmayan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar ise ücretsiz seyahat kartlarını alıncaya kadar nüfus cüzdanlarını göstererek de ücretsiz seyahat edebilecek. “65 yaş üstü vatandaşlar, tüm toplu taşıma alanlarında ücretsiz seyahat edebilecek.”
65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz ulaşım hizmetini şu kuruluşlar verecek. İstanbul’da toplu ulaşım hizmeti veren İETT otobüsleri, TCDD Hatları, İstanbul Ulaşım Hatları, İstanbul Otobüs A.Ş. hatları, Özel Halk Otobüsleri Hatları, İstanbul Şehir Hatları, Dentur ve Turyol Hatları ile Mavi Tur Hatları. www.tasimacilar.com 19.03.2014 / 10.15