Sprinter Minibüs ve Sprinter Panelvan’da yenilikler tanıtıldı

Sprinter Minibüs ve Sprinter Panelvan’da yenilikler tanıtıldı

Sektörün tartışmasız lider yapılarından Mercedes Benz, Sprinter Minibüs ve Sprinter Panelvan’ları yeniledi.

Yapılan bu yenilik sayesinde Sprinter minibüs, panelvan ve şasi kamyonet tiplerinden oluşan zengin model yelpazesi ile her türlü ihtiyaca cevap verecek.

Mercedes-Benz Sprinter, farklı uzunluk, yükseklik, ağırlık ve dingil mesafesi seçenekleri sayesinde çok sayıda versiyonu ile müşterilere sunuluyor. Sprinter’de 3 farklı dingil mesafesi (3250/3665/4325 mm), 5243’den 7343 mm’ye 4 farklı uzunluk seçeneği ve “standard”, “yüksek” ve yeni “süper yüksek” olmak üzere 3 farklı tavan seçeneği mevcut.

Sprinter Minibüs:

Taşımacılık sektörünün öncü markası olan olan Sprinter minibüsler, minibüs alanında standartları yükselten bir çalışmaya imza attı. Rahat ve konforlu taşımacılığın yanı sıra Sprinter orjinal minibüs araçlar 13+1'den 22+1'e kadar sunduğu koltuk düzenleri ve koltuk düzenine göre farklılık gösteren bagaj hacimleri ile her sektöre uygun çözümler sunuyor. Araçlar 2001/85 AT (Avrupa Yönetmeliği) gereksinimlerini sağlamakta olup tüm koltuklarda standart 3 noktalı emniyet kemeri bulunuyor. Sınıfında tek fabrika çıkışlı sensörlü elektrikli kayar kapıya sahip Sprinter’ın hassas sensörleri sayesinde ufak bir dokunuşla dahi kapı geri açılıyor ve sıkışmaları önlüyor.

Sprinter Panelvan:

Sprinter Panelvan, 7.5 - 17 m3 arası yükleme alanı sunarken, araç 3.5 - 5.0 ton arası AYA (Azami Yüklü Ağırlık) ağırlık yükleme seçeneği sunuyor. Ayrıca kasalı ve kasasız seçenekleri ile şasi kamyonetler 20m³’e kadar hacim sunarak ticari hayata değer katıyor.

Zengin seri donanıma sahip olan Sprinter’de sürücü hava yastığı, 6 ileri vites şanzıman, geniş açı aynalar standart donanım kapsamında. Yine standart olan yeni rampa kalkış sistemi ve otomatik yanan farlar ile opsiyonel sunulan yol bilgisayarı ve dış aynalara entegre parktronik, yeni Sprinter Panelvan’ da kullanım konforunu artıran sistemler olarak yeni Sprinter Panelvan’ın özellikleri arasında…

Mercedes-Benz Sprinter’in yeni nesil motorları, en güncel dizel teknolojisini içeriyor. Sprinter araçlar ile müşterilere 120kW (163 Bg) çevreci, olağanüstü ekonomik, 4 silindirli ve Euro 5 emisyonlarını sağlayan CDI turbodizel motor sunuluyor. Tüm dizel motorlar standart donanım kapsamında partikül filtresine sahip. Bu motorlarla aracın yağını sadece bir kez değiştirerek tam 20.000 km yolculuk etmek mümkün.

Sprinter araçlarında standart olarak bulunan yenilikçi BlueEFFICIENCY teknolojileri ile hem CO2 emisyonları hem yakıt tüketimi düşmektedir. BlueEFFICIENCY teknolojisi sayesinde Sprinter araçlarda %6’ya varan yakıt tasarrufu sağlanıyor.

BlueEFFICIENCY ile verimlilik

BlueEFFICIENCY verimlilik paketinin bir parçası olan ECO Start/Stop Fonksiyonu, herhangi bir vites takılı olmadığında veya debriyaj pedalına basılmadığında, araç hareketsiz kaldığında, belirli koşullarda motoru otomatik olarak durdurur. Debriyaj pedalına basıldığında veya araç hareket etmeye başladığında motor otomatik olarak çalıştırılıyor.

Yeni motor neslinin ideal şanzımanı yeni geliştirilmiş 6 ileri vitesli düz mekanik şanzıman olan ECO vites. En büyük vitesin en küçük vitese oranı, daha geniş bir toplam aktarma oranı aralığı ve devir sayısı seviyesinin azaltılması ile yakıt tüketiminin en iyi duruma getirilmesine ilave katkıda bulunuyor. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.