SRC Belgesindeki belirsizlik vatandaşı mağdur edecek

SRC Belgesindeki belirsizlik vatandaşı mağdur edecek

SRC Belgesi alma süresi 29 Ağustos 2013 tarihinde sona eriyor. Bu tarihten sonra SRC Belgesi olmayanlara para cezası ve bunun yanında araçların bağlanması cezası uygulanacak.

Artvin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Alpaslan, sürücüleri uyarmış ve SRC ve Psikoteknik belgelerinin mutlaka alınması gerektiğine vurgu yapmıştı. Vatandaşlar bu haber üzerine, “1 yıl önceden müracaat etmiş kişilere bile henüz SRC belgesi ulaşmış değil. “diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Mağdur Olursak Ne Olacak?

Artvin’de esnaflık yapan Mehmet Kerim Yolalmaz, SRC Belgesi için 25 Ocak 2013 tarihinde müracaat ettiğini, ancak aradan geçen aylara rağmen henüz alamadığını belirterek, 29 Ağustos 2013 tarihinden sonra ne olacak sorusunu yönelterek şunları söyledi; “Geçen günlerde SRC Belgesi ile ilgili Şoförler Odası başkanı Sayın Ahmet Alpaslan’ın açıklamasını okudum. Ben bir vatandaş olarak müracaatımı 8 ay önce yapmışım. SRC belgesi alma süresinin dolmasına bir hafta kalmış, hele benim belgem gelmedi. Diyelim ki şimdi bir vatandaş müracaat etse, bu vatandaşın belgesi ne zaman gelir? Şimdi bir vatandaş olarak soruyorum; 8 ay önce müracaat ettim. SRC Belgem neden gelmedi? 29 Ağustos 2013 tarihi son gün. Bu tarihten sonra trafik ekipleri, jandarma Trafik kontrolleri yapacak. Kesilen cezaları kim ödeyecek? Araç bağlandığında vatandaşın uğrayacağı zararı bu durumda kim nasıl karşılayacak?”


Artvin Şoförler Odasının vatandaşı uyardığını fakat müracaat edenlerin belgesinin de aylarca bekletildiğini bir kez daha vurgulayan Yolalmaz “Müracaat edenin belgesini aylarca veremiyorsanız, vatandaşa hangi hakla ceza keseceksiniz. Artvin Şoförler Odası başkanına son uyarsından dolayı teşekkür ediyorum. Ancak onun eksik bıraktığı kısmı ben söyleyeceğim. Bütün müracaatlar Ankara Gazi Üniversitesi’ne yapılıyor. Tüm Türkiye’nin SRC’ sini bir tek üniversite nasıl yapacak? Bugüne kadar aksaklıklar neden görülmedi ve hiçbir önlem alınmadı? Ben bir vatandaş olarak Psikoteknik ve SRC Belgelerinin tarihi uzatılmalı ve müracaat edenlerin belgeleri en kısa sürede verilebilmelidir. Benim anlayamadığım bir belge nasıl bu kadar geciktirilir ki?

Konuyu Sayın Milletvekilimiz İsrafil Kışla’nın da Dikkatlerine Sunuyorum Trafik ekiplerinin, jandarmanın trafik yasaları gereğince 29 Ağustos itibariyle görevini yapacaklarını söyleyen Yolalmaz, “Bu durumda vatandaşın mağduriyeti de bu tarihten sonra başlayacak. Ben bu durumda ne yapmalıyım? Tüm yetkilileri göreve davet ediyorum. Artvin Milletvekili Sayın İsrafil Kışla’nın da bu manada dikkatini çekmek istiyorum. Çünkü bu sorun Artvin’i aşan, Ankara’da çözülebilecek bir sorundur” dedi.

“Sorun Bizden Kaynaklı Değil. Biz Müracaatları Gazi Üniversitesine İlettik”

Mehmet Kerim Yolalmaz’ın şikâyetini ilettiği Artvin Şoförler Odası Başkanı Ahmet Alpaslan, Yolalmaz’ın 25 Ocak’ta müracaatını yaptığını, ancak SRC ve Psikoteknik Belgelerinin Ankara’da sadece Gazi Üniversitesi’nden alındığına dikkat çekerek; “Sorun kesinlikle bizden kaynaklı değil. Biz müracaatları alıyor, Gazi Üniversitesi’ne gönderiyoruz. Bu aşamadan sonrası ise bizim dışımda kalıyor. Evet, vatandaşın söyledikleri doğru, tedirgin olmasının haklılık payı çok büyüktür. Eğer yetiştirilemeyecekse sürenin uzatılması isteği de doğru ve yerindedir. Biz bu konuyu Ankara’ya oda başkanlığımıza ileteceğiz. Mutlaka bunun bir çözümü olacaktır. Yani vatandaş müracaatını yapmış, ancak belgeyi verecek olanlar verememişse bunun cezasını vatandaşın çekmesi doğru olmaz. Benim SRC belgem de 1 buçuk yıl sonra gelmişti” dedi.

Müracaat Edildiğine Dair Dekontu Yanınızda Bulundurun!

Mehmet Kerim Yolalmaz, kendisine verilen Gazi Üniversitesi Santral numarasının da hiçbir zaman açılmadığını ve kimsenin açmadığını iddia etti. Artvin Şoförler Odası Başkanı Alpaslan’ın önerisi ise müracaat ettiğine dair makbuzu trafik görevlilerine göstermelerini ve belgelerin henüz gelmediğini ispatlamalarının sorunu bir nebze çözebileceğini söyledi. Ancak kanun 29 Ağustos tarihinden sonra SRC belgesi olmayanlara uygulanacak cezayı ve neler yapılacağını açıkça belirttiği için bunda da sıkıntı yaşanacağı tahmin ediliyor.

Hayati AKBAŞ / Artvin

www.tasimacilar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.