Starpet 2014 yılında cirosunu 900 milyon TL’ye yükseltti

Starpet 2014 yılında cirosunu 900 milyon TL’ye yükseltti

Starpet Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Okalin, özellikle ekonominin merkezi konumundaki Marmara Bölgesi ve İstanbul’daki yatırımlara ağırlık vereceklerini ifade etti.

2014 yılında yüzde 10’luk bir büyüme kaydederek cirosunu 900 milyon TL’ye yükselten Starpet’in 2015 yılında da hem satışlarda hem de ciroda yüzde 10 seviyesinde artış hedeflediğini kaydeden Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Okalin, özellikle ekonominin merkezi konumundaki Marmara Bölgesi ve İstanbul’daki yatırımlara ağırlık vereceklerini ifade etti.

Starpet’in 2015 hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Okalin, özellikle ekonominin merkezi konumundaki Marmara Bölgesi ve İstanbul’daki yatırımlara ağırlık vereceklerini söyledi. Okalin, 2014 yılında yüzde 10’luk bir büyüme kaydederek cirosunu 900 milyon TL’ye yükselten Starpet’in 2015 yılında ise hem satışlarda hem de ciroda yüzde 10 seviyesinde artış hedeflediğini ifade etti.

2015’i yatırım yılı olarak gördüklerini söyleyen Okalin, “Mevcut bayilerimizin yanı sıra ülke genelinde yıl boyunca sürecek yeni açılışlarla hedeflediğimiz ciroya ulaşacağımıza inanıyoruz. Bayilik verirken de yeni istasyon açarken de bizim için öncelik sayı değil verimlilik. Her zaman önceliğimiz verimli ve kurum kültürüne uyum sağlamış bayilerle çalışmak oldu ve bu şekilde de devam edecek” dedi.

Adana’daki depolama tesisi açılacak

Yatırımların istasyonlarla sınırlı kalmayacağına dikkat çeken Okalin, “Depolamaya yönelik yatırımımız için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Adana’nın Yumurtalık ilçesinde, Elazığ ve Karaman’da üç ayrı depolama tesisi projemizi 2015 yılı içinde hayata geçirmeyi planlıyoruz. Etap etap gerçekleşecek Adana’daki projede ilk yıl 30 milyon Dolarlık, sonraki 2 yılda da 60 milyon Dolarlık yatırım yaparak toplamda 90 milyon Dolar tutarında bir projeye imza atmış olacağız. Adana’daki tesisimiz, Starpet’in yanı sıra diğer firmaların da ihtiyaçlarını karşılayacak” diye konuştu.

Starpet’in istikrarlı bir büyüme ile pazar payını genişleterek lider konumda faaliyet göstermeyi hedeflediğini belirten Okalin, şöyle konuştu: “2014 yılı itibariyle Türkiye’de ilk 20 akaryakıt dağıtıcı firma arasında yer alıyoruz. 2015 sonunda ilk 10 arasında yer almak hedeflerimiz arasında. Türkiye’nin yanı sıra yurtdışındaki yatırımlara da büyük önem veriyoruz. 2013’te Starpet'in Avrupa’daki ilk ofisini bölgede sermayenin ve petrol sektörünün kalbi sayılabilecek İsviçre’de açtık. Bundan sonraki hedefimiz ise Avrupa’da üretim yapacağımız bir tesis kurmak.”

Sektörün en büyük sorunu yüksek ÖTV ve kaçak yakıt

Akaryakıt sektöründe 2014 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Okalin, şu bilgileri verdi: “Bu yıl sektörde bir düşüş yaşandığını söyleyebiliriz. Dünya piyasalarındaki düşüş ülkemize de yansıyor. Sektörün iki önemli sorunu var. Yüksek ÖTV ve kaçak akaryakıt. EPDK ile kaçağı önlemeye yönelik çok önemli çalışmalar yürütmekte, ancak ÖTV ile ilgili yapılacak düzenlemeler hem müşterinin alım gücünü artıracak, hem de artan kayıt içi tüketimin KDV’si ile hazineye de olumlu yansımalar sağlayacaktır.” 

Starpet’in madeni yağ markası Staroil özelinde gerçekleşen ihracat faaliyetlerine de değinen Okalin, “Yapmış olduğumuz sözleşmeler doğrultusunda bu alanda da hedeflediğimiz büyüme rakamına ulaştık. Staroil’de madeni yağ üretimimizin yaklaşık yüzde 25’ini ihraç ediyoruz. Bu ihracat oranımızla Irak ve Filistin pazarının en etkili üç oyuncusundan biri konumundayız. Bunların yanı sıra İsrail, Azerbaycan, Libya, Gana, Gürcistan ve Türkmenistan, Nijerya, Angola ve Kamerun’a ihracat gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık yedi ülkeyle de ihracat görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.