Starpet, tüketiciyi düşünerek indirim yapıyor

Starpet, tüketiciyi düşünerek indirim yapıyor

Starpet Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Okalin, ucuz akaryakıt hakkında yapılan yorumlara dair değerlendirmelerde bulundu.

EPDK’nın aldığı promosyon uygulamasının kaldırılmasının ardından akaryakıt sektöründe yapılan indirim kampanyaları ile “Ucuz akaryakıt kalitesiz midir?” tartışmaları hakkında Starpet Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Okalin değerlendirmede bulundu. “Sadece yüzde 2 ila 3’lük bir kâr alıyoruz”
Murat Okalin’e göre son dönemde sıkça duyulan bu spekülasyonlar ciddi bir yanılgı yaratıyor. Okalin, “EPDK’nın aldığı kararla akaryakıt sektöründeki promosyon uygulamalarını kaldırması akaryakıt sektörünü harekete geçirmiş durumda. Starpet adına açıklıkla dile getirebilirim ki, düzenli uyguladığımız yüzde 10’lara varan indirim kampanyalarımızda; devletin öngördüğü rakam neyse bundan yalnızca yüzde 2-3 kâr alarak, yüzde 6’yı da tüketici menfaatini düşünerek indirim yapıyoruz” dedi.
“Tüm istasyonlarımızda EPDK kontrolü var”
İntifa sürecinden sonra alınan kararların bayiler lehine olduğunu ve tüm bu düzenlemelerin tüketiciye birçok ilde farklı dağıtım firmaları adı altında indirim olarak döndüğünü söyleyen Okalin, “Bu dönemde bizim de çok önemli kazanımlarımız oldu ve biz bu kazanımları tüketicilerimizle indirim olarak paylaştık. Kaldı ki, tüm istasyonlarımız, bayilerimiz, sattığımız ürünler ve pompalar; EPDK ile Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlükleri tarafından sürekli kontrol edilmektedir” dedi.
“Yaptığımız yüzde 20’lik kampanya ‘test marketing’tir”
Sektörde oldukça ses getiren yüzde 20 oranındaki kampanyaları hakkında Okalin, “Yüzde 20’ye varan dev indirim kampanyalarımız ise yılda birkaç kez, pazarlama bütçemizden özel bir pay ayırarak yaptığımız ve bugün tüm dünya devlerinin yaptığı “test marketing” olarak adlandırılan pazarlama kampanyalarıdır. Amacımız tüketicinin ürünümüzün kalitesini test etmesidir. Starpet’te ‘indirimli akaryakıt, kaliteli akaryakıttır” dedi.
“Kâr marjı oranları yanlış veriliyor”
Sektörde kâr marjının motorinde yüzde 10,4 olarak belirtilmesinin yanlış olduğunu ifade eden Okalin, “Bahsi geçen rakamlar gerçeği yansıtmıyor. Hâlbuki motorinde kâr oranı yüzde 13.65’tir. LPG otogazda yüzde 21’dir. Dolayısıyla yapılan açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır” diye konuştu. www.tasimacilar.com 23.02.2012 / 17:09