Starpet’in 2013 hedefi  yüzde 25 büyüme

Starpet’in 2013 hedefi yüzde 25 büyüme

Starpet, özellikle İstanbul ile Marmara Bölgesi’nde büyümeye odaklandığı 2012 yılını 900 milyon TL ciro ile kapatmasının ardından 2013 yılına yönelik hedeflerini açıkladı.

Starpet’in 2012 yılı performansını ve 2013 hedeflerini değerlendiren Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Okalin, yüzde 15 büyüme ve 900 milyon TL’lik ciro ile kapanan 2012’nin ardından, yeni yılda yüzde 25 büyüme hedefiyle hareket ettiklerini söyledi.

Starpet Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Okalin, rekabetin son derece yoğun olarak yaşandığı akaryakıt sektöründe Starpet’in 2012 yılını yüzde 15 büyümeyle tamamladığını belirterek, “2012’de gerçekleşen atılımlarımız sayesinde, yüzde yüz yerli sermayeli şirketimizin adı artık sektörün en seçkin ve güvenilir markaları arasında anılıyor. Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında yer almanın getirdiği sorumluluk duygusu ile sektörümüzü daha da ileriye götürecek yatırımlarımızı 2012’de de sürdürdük. Yüzde 15 oranında büyüme kaydettiğimiz 2012’de, özellikle büyümeyi hedeflediğimiz Marmara Bölgesi’ne yönelik yatırımlarımız hız kazandı. 2 adedi İstanbul’da olmak üzere, Türkiye genelinde 24 adet yeni akaryakıt istasyonumuzu hizmete açtık. Standartlarımızı tam olarak karşılayamayan 77 istasyon ile kalite politikamız gereği çalışmamızı sonlandırdık ve hizmet kalitemizi sürekli olarak yükseltmeye devam ettik” dedi.

“İndirim kampanyaları bayilerin cirosunu artırdı”

Starpet’in 2012 yılı cirosunun 900 milyon TL civarında gerçekleştiğini belirten Murat Okalin, “Düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz yüzde 12’ye varan oranlardaki indirim kampanyalarımız sayesinde, istasyonlarımızın cirolarında önemli artışlar kaydettik. 2013 yılında hem satışlarımızı hem de ciromuzu yüzde 25 seviyesinde artırmayı hedefliyoruz. İstanbul’un yanı sıra İzmir, Ankara ve Bursa’da yeni akaryakıt istasyonlarımızla hizmet ağımızı daha da genişleteceğiz.Şu an yüzde 1 civarında olan pazar payımızı ise yıl sonunda yüzde 1,5 seviyesine yükseltmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Şu anda Starpet ve grup şirketlerinde yaklaşık 500 kişinin görev yaptığını söyleyen Okalin, 2013 yılı istihdam hedefleri hakkında şu bilgileri verdi: “Starpet olarak 2013 yılında da Türkiye ekonomisinin gelişimine ve istihdama katkıda bulunmaya devam edeceğiz. İstihdamın işin genişlemesine paralel ilerleyeceği görüşünden hareketle, 2013 yılında bünyemizde en az 200 kişilik bir istihdam ihtiyacı olacağını öngörüyoruz. Ayrıca, çeşitli kariyer projeleri çerçevesinde, genç mühendis ve mali kökenli mezunları aramıza katacağız. Yeni yıl itibariyle hem lise, hem de üniversite stajyerleri de yaz ve kış dönemi olmak üzere, Starpet bünyesindeki yerini alabilecek.” 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.