Sürat kargo elektrikli araçlarla taşımalara başladı

Sürat kargo elektrikli araçlarla taşımalara başladı

"Ulaşımın elektriklendirilmesi" sloganıyla Türkiye ve Avrupa’da çalışmalarına aralıksız devam eden BD Otomotiv, Sürat Kargo’yu da müşteriler sıralamasına ekledi.

BD Otomotiv’in Türkiye’de ürettiği yüzde 100 elektrikli araçlardan Kangoo model 4 aracı filosuna katan Sürat Kargo, bu araçlar ile müşterilerine hizmet vermeye başladı.

Sürat Kargo Ulaştırma Müdürü Necmi Mert, araçların bataryasının tamamı şarj edildiğinde 110 km menzile ve 100 km hıza kadar çıkabildiğini, yaklaşık 4 ile 8 saatte şarj edilebilen elektrikli araçların, Sürat Kargo'nun İstanbul genelinde şubelerine kurulan istasyonlarından şarj olabildiğini söyledi. Mert, araçların menzilinin tam şarj edildiğinde bir günlük dağıtıma yettiğini ifade etti.

“Sürat Kargo çevreye de önem veriyor”

Çevreye duydukları önemden ötürü elektrikli araçlarla taşıma işini üstlendiklerini ifade eden Sürat Kargo Genel Müdürü Halis Sağırlı, “Sektörü çevrecilik kavramı ile tanıştıran ilk kargo firmasıyız. Yaklaşık 3 yıl önce daha pahalı olmasına rağmen tüm kargo poşetlerimizi doğada bozulan malzemeden ürettirdik. Çevreci poşetlerle sektörü tanıştıran ilk firmayız. Uzun zamandır da çevre kirliliği ve karbon salınımını azaltmak için çalışmalarımız devam ediyordu. Bunun neticesinde elektrikli araçları aldık ve kullanmaya başladık. Sektör olarak bu konuda alınması gereken epey mesafe var. Ama bu konunun öncüleri arasında yer almak bizim için mutluluk verici” dedi. Genel Müdür Halis Sağırlı, uzun vadede mevcut araç filosunun yüzde 50’sini elektrikli araç haline getirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Sürat Kargo, eKangoo model araçların ikisini İstanbul'un Anadolu yakasında Bağdat Caddesi ve Altunizade şubelerinde, diğer ikisini de Avrupa yakasında Maslak ve İkitelli şubelerinde kullanmaya başladı. BD Otomotiv, araçların şarj edebilmesi için bu şubelere 8 saatte 220V/16 A ve 4 saatte 380V/32 A ile şarj eden şarj ünitelerini de kurdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.