Suriye Sınırında TIR Kuyruğu 16 km.’ye ulaştı

Suriye Sınırında TIR Kuyruğu 16 km.’ye ulaştı

Suriye’nin güvenlik kaygıları nedeniyle aktarma yoluyla yapılan taşımalara son vermesinin ardından Cilvegözü sınır kapsından tampon bölgeye geçerek malını teslim etmek isteyen TIR kuyruğu 16 km’ye ulaştı.

Suriye’de meydana gelen iç çatışmalar özellikle de bölge nakliyecisini olumsuz etkileyerek, ekonomik sıkıntıya düşürmesinin ardından Suriye’ye yapılan ihracatta Türk araçları yüklerini Cilvegözü ve Öncüpınar gümrük alanlarında yer alan tampon bölgelerde Suriye plakalı kamyonlara yükleyerek ihraç taşımalarına devam ediyordu.

2012 yılı 3 çeyreğinde Suriye sınır kapılarının kapanması ile durma noktasına gelen Türkiye’nin İhracattı, 2013 yılında Suriye’ye yönelik ihracatın artması sebebiyle tekrar hareketlendi. Türkiye İhracatçılar Meclisi ise Türkiye’nin Suriye’ye yönelik ihracatının Eylül ayında yüzde 140 oranında artış gösterdiğini yapılan aylık ihracat açıklamasında belirtti.

Öncüpınar kapısını açılmalı

Suriye’nin geçtiğimiz aylarda Öncüpınar gümrük kapısı güvenlik kaygılarıyla aktarma suretiyle yapılan taşımalara son vermesinin ardından Uluslar arası Nakliyeciler Derneği(UND), bugün itibariyle Cilvegözü sınır kapsından tampon bölgeye geçerek malını teslim etmek isteyen TIR kuyruğu 16 km’ye ulaştığı bilgisin verdi. UND, konuyla ilgili olarak “Söz konusu yoğunluğu azaltmak için Cilvegözü sınır kapısı karşısında yer alan Bab-el Hava sınır kapısındaki alanların da etkin kullanımı ile işlemlerin hızlandırılması ve Ayrıca Öncüpınar Sınır Kapımızın da tekrar açılması bölgemiz ve ülkemiz ihracatı için büyük önem arz etmektedir” şekline açıklama yaptı. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.