Suriye'de Türk TIR'ına kurşun

Suriye'de Türk TIR'ına kurşun

Suriye'de Esad askerleri ile muhaliflerin silahlı çatışmasının ortasında kalan Hataylı sürücü zor anlar yaşadı.

Ürdün'den biber yükleyerek Ukrayna'ya gitmek üzere Suriye üzerinden Türkiye'ye gelirken Hama ve Humus yakınlarında Esad askerleri ve muhaliflerin silahlı çatışmasının ortasında kalan Hataylı TIR sürücü N.A. (30), TIR'ının dorsesine aldığı 7 kurşun izi ile sağ olarak Türkiye'ye ulaşmayı başardı. “80 TIR çatışmanın ortasında kaldı”
Olayın şokunu üzerinden atamadığı görülen TIR sürücüsü N.A., olayların ortasında kaldığını belirterek "80 araçla konvoy halinde geliyorduk. Humus'a 20 kilometre mesafede bulunan köprünün etrafında Suriye tankları vardı. Buradan ana yola çıktım. Kendimi olayların ortasında buldum. Bir anda karşılıklı çatışmayı gördük. Durmakla hareket etmek arasında verdiğim kararla hızla olay yerinden uzaklaştım. Güvenli bir yere geldiğimde TIR'ımın dorsesinde 7 tane kaleşnikof mermisi izi gördüm. Korktum. Bana isabet etmediği için Allah'a şükrediyorum" dedi. “Tırlarımızı Suriye’ye göndermeyeceğiz”
TIR sahibi Mehmet Yumuşak, Suriye'de şiddetini giderek arttıran olaylardan dolayı bundan böyle can güvenlikleri olmadığı için sürücülerinin başta olmak üzere araçlarını göndermemeye kararlı olduklarını söyleyerek şöyle dedi; "Araçlarımızı sürücülerimizi göndermeyeceğiz. Araçlarımızı gasp edip sürücülerimize zarar veriyorlar. Ellerinden geldiği kadar zarar vermeye ve öldürmeye kalkışıyorlar. Bizim dışımızda kurşunlanmış üç TIR daha var. Paralarımızı alıyorlar" ifadelerini kullandı. Hasan YETMEZ-HATAY www.tasimacilar.com 25.02.2012/11:00