Suriye’deki Türk TIR’ına 36 kurşun

Suriye’deki Türk TIR’ına 36 kurşun

Suriye’de sıkıntı bitmek bilmiyor. Yaşanan iç çatışmalardan Suriye sınırını kullanarak taşımacılık yapan Türk TIR’ları da nasibini alıyor. Bunlardan biri de Hatay’lı TIR sürücüsü Hanifi Dikmen.

Bitmek bilmeyen Suriye’deki iç savaştan bölgeye taşımacılık yapan TIR şoförleri de etkileniyor. Ürdün’den gelirken çatışmanın ortasında kalan Hataylı TIR sürücüsü Hanifi dikmen olaydan yara almadan kurtuldu.


Ürdün’den aldığı biber yükü ile transit olarak Saray Bosna’ya gitmek üzere yola Çıkan Hanifi Dikmen, Türkiye sınırına yakın olan İdlib ili yakınlarında muhaliflerle askerlerin çatışmasının ortasında kaldığını, olayda canını zor kurtardığını söyledi. Hatay’lı TIR Sürücüsü Hanifi Dikmen’in (47) yönetimindeki plakalı 31 E 4824 TIR’a Suriye’de 36 kurşun sıkıldı. Suriye’ye giriş yaptıktan sonra, konvoyla Türkiye sınırına doğru hareket ederken ön camına kurşun isabet ettiğini belirten Dikmen, “Ürdün’den aldığım biber yükü ile Deraa kapısından Suriye’ye giriş yaptım. Konvoyla Türkiye’ye doğru gelirken saat 04:20 sularında İdlib ili yakınlarından geçerken çatışmanın ortasında kaldım bir anda ne olduğunu anlayamadım. Olay sırasında aracımdan inerek yere yattım. Kısa süre sonra askerler gelip beni yerden kaldırıp üzerim temizlediler. Daha sonra kurşun isabet eden TIR’ımı arkadaşlarımın yardımı ile çekerek Cilvegözü sınır kapısına kadar geldim” diyerek yaşadığı korkuyu da dile getirdi. Olay sırasında havada helikopterleri de gördüğünü söyleyen sürücü Hanifi Dikmen TIR ve Dorse’sinde 36 kurşun isabet ettiğin bu olaydan sağ ve yara almadan kurtulduğu için şükür ettiğini de söyledi. Aracın beyin kısmına kurşun isabet ettiğinden dolayı yürümeyecek durumda olan TIR’ın ise Cilvegözü sınır kapısına getirilen bir çekici yardımı ile Antakya’ya götürüldü. Bu sırada Sınır kapısında Türkiye’ye giriş peronunda trafik yaklaşık 1,5 saat kilitlendi. Daha sonra çekici TIR aracını alarak hareket etti. Abit KIZILCA www.tasimacilar.com 23.05.2012 / 14:20