'Sürücü kurslarında fiyatla birlikte kalite de düştü'

'Sürücü kurslarında fiyatla birlikte kalite de düştü'

Milli Eğitim Bakanlığının getirdiği son düzenlemelerden sonra sıkıntılar yaşamaya başlayan sürücü kursları çareyi kurs fiyatlarını düşürmekte buldu.

Son zamanlarda kontrolsüz bir şekilde açılan ve sektörde büyük sıkıntılara sebep olan sürücü kursları için Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim kalitesini yükseltmek adına birçok düzenleme getirdi. Ancak getirilen yenilikler kurslarda aday sıkıntısı yaşattı. Pist sınırlaması ve modül sistemle birlikte aday alma kontenjanı düşürülen kurslar, boş kontenjanlarını dolduramayınca fiyatları düşürme yoluna gitti. "Sürücü adayları eğitimden ziyade kurs fiyatıyla ilgileniyor"
Kadıköy Gerçek Sürücü Kursu’nun Kurucusu Murat Bozkuş “ Ehliyet almak isteyen sürücü adayları alacakları eğitimden ziyade kurs fiyatıyla ilgileniyor ve fiyat olarak en uygun olan kursa kayıt oluyor. Sonra da doğru eğitim ve kaliteli hizmet anlayışından eksik yetiştirilerek bir sürücün yapması ve bilmesi gereken pek çok konuyu öğrenemeden, sadece sınav için yapılan sürüşlerde yeterli puan alarak mezun oluyor. “dedi.


Ülkemizde her gün yaklaşık 600 ve her saat başı da 27 trafik kazası oluyor. Bu kazalarda günde 5-20 kişi ölüyor, 200 kadar kişi de yaralanıyor. Trafik kazaları ortalama her yıl 5-6 bin kişi öldürüyor ve 100-200 bin kişiyi de yaralıyor. "Bilinçli sürücü ile kazalar azalır"
Trafik kazalarının en önemli sebebinin dikkatsizlik ve trafik kurallarına uymamak olduğunu söyleyen Murat Bozkuş, “ Trafik kazalarını önlemek için yapılması gereken tek şey bilinçli adaylar yetiştirmektir. Bu da kurslarda verilecek eğitimle olur. Yeni yapılan düzenlemeler sebebiyle kurs fiyatlarını düşürme yoluna giden kurslarda eğitim kalitesi de düştü. Eksik verilen direksiyon eğitimleri sebebiyle adaylar, trafik bilinci oluşmadan mezun oluyor ve böylelikle de yeni mezun olan sürücüler trafikte tehlike saçıyor.” dedi. Kazaların önlenebilmesi için adayların, kayıt oldukları kursun eğitimlerini iyice araştırmaları gerektiğini vurgulayan Bozkuş, adayların direksiyon eğitimlerini tamamlamadan kesinlikle trafiğe çıkmamaları gerektiğini, aksi takdirde trafik kazalarının artarak çoğalmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi. www.tasimacilar.com 06.06.2012/13:46