Sürücülere eğitim şikâyetleri azalttı

Sürücülere eğitim şikâyetleri azalttı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma, servis araçları ve ticari taksi şoförlerine 2 yılda bir düzenli olarak eğitim veriyor. Belediye'nin şoförlerine verdiği eğitimlerin şikâyetleri yarı yarıya azalttığı Belediye yetkililerince belirtiliyor.

2006 yılından bu ya süren eğitimlerde ileri ve ekonomik sürüş teknikleri, ilkyardım, halkla ilişkiler, zor insanlarla başa çıkma ve öfke ve stres yönetimi bilgileri aktarılıyor. Belediyenin yaptığı eğitimler sonucunda şoför şikâyetlerinin son 3 yılda Kocaeli genelinde yüzde 44 azaldığı da belediye yetkililerince belirtiliyor.

İlkyardım, öfke ve stres yönetimi

İzmit Fuar İçi Sivil Toplum Merkezi Eğitim Salonu ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze Hizmet Binası Eğitim Salonları’nda uzman eğiticiler tarafından hazırlanan eğitim programında; halkla ilişkiler, zor insanlarla başa çıkma, öfke ve stres yönetimi, kendini ifade etme, güzel konuşma ve diksiyon, İngilizce, ilkyardım ve çevre bilgisi, yolcu, sürücü ilişkileri ve davranışları, taşıt bakımı ve işletme bilgisi, ileri ve ekonomik sürüş teknikleri, trafik mevzuatı, ulaşım plan ve projeleri, toplu taşıma araçları çalışma yönetmeliği eğitimleri veriliyor.

10.756 sürücüye eğitim verildi

Ulaşım Dairesi Başkanlığı Kara Ulaşım Şube Müdürlüğü Denetim Eğitim Birimi tarafından yapılan çalışmalar neticesinde bugüne kadar 5685 toplu taşıma sürücüsü, 4247 servis aracı sürücüsü ve 824 ticari taksi sürücüsü olmak üzere toplamda 10756 sürücü personel eğitim programına katıldı. Zorunlu olan bu eğitim programına katılan ve sınavda başarılı olan her sürücü personele çalıştığı branşa göre akıllı şoför kartları veriliyor. Eğitim programına katılmayan ve şoför kartı olmadan çalıştığı tespit edilen sürücülere ise cezai işlemler uygulanıyor ve çalışma izni verilmiyor.

Şikâyetler yüzde 44 azaldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından periyodik olarak düzenlenen ve uzman eğiticilerin katılımı ile uygulanan eğitimler sonucunda; sürücülerin mesleki ve kişisel anlamda gelişimi, yolcularla sağlıklı iletişimin sağlanması, işini severek yapması, hizmet kalitesinin arttırılarak yolcu memnuniyetinin sağlanması ve denetimlerde rastlanan hataların asgari düzeye indirilmesi hedeflenirken sürücü kaynaklı şikâyetlerin son 3 yılda Kocaeli genelinde yüzde 44 azaldığı gözlemlendi. Eğitim programına katılan sürücüler de eğitim programının faydalarını çalışma alanında gördüklerini, eğitim uygulamasından memnun kaldıklarını ifade ediyor. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.