Swedish Steel Prize Ödül Töreni 17 Yaşında!

Swedish Steel Prize Ödül Töreni 17 Yaşında!

Dünyanın önde gelen çelik üreticisi SSAB'nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği Swedish Steel Prize ödüllerinde büyük ödül bu kez Finlandiya merkezli hasat makineleri üreticisi Ponsse'nin oldu.

   Özel çelikte dünya lideri İsveçli SSAB tarafından her yıl düzenlen Swedish Steel Prize, bu yıl yeni nesil ağaç kesim makinesi 'Scorpion' ile Ponsse'nin oldu. Bu yıl 17.si düzenlenen törende ödüle layık görülen tasarım, vinç kollarında Strenx 700 MC Plus, şaside Strenx 700 ve kesici kafada Hardox 450 ile zorlu arazilerde bile maksimum manevra kabiliyeti sağlıyor. Daha düşük genel ağırlık özelliği ile yakıt tüketimi düşürülen ve bom hareketleri hızlandırılan Scorpion, eşsiz dengesi ile Brezilya'dan Facil System, Güney Afrika'dan Milotek ve Almanya'dan Terex Cranes'i geride bırakarak birinciliği elde etti. Törende konuşma yapan SSAB İcra Kurulu Başkan Yardımcısı, Jüri Başkanı ve Pazar Geliştirme Müdürü Gregoire Parenty, "Ponsse bu yeni tasarımla yalnızca operatör ergonomisini iyileştirmemiş, ayrıca işlevselliği ve güvenliği de geliştirerek üretkenliği artırmıştır. Çok yönlü ve yenilikçi tasarımda SSAB olarak Strenx ve Hardox ürünlerimizle nitelik katabildiğimiz için çok mutluyuz." dedi.

   SSAB Türkiye ekibinden Pazarlama Müdürü Emre Aytaç, Teknik Geliştirme Müdürü Burak Beşler, Bölge Satış Müdürü Halim Karaoğlan gibi isimlerin yanı sıra Türk treyler sektörünün temsilcilerinden Öztreyler'den Kadir Öztürk, Ahmet Dal, Hamza Öztürk, Özgül Treyler'den Seyit Ali Özgül, Koluman'dan Kaan Saltık ve Doğan Duran, Betonstar'dan Bora Ciliv, Sezgin Sac'dan İsa Sezgin, Emre Makina'dan İsa Tuzcu, Mehmet Altunbaş, Fikret Karabey gibi isimler de törene katılım gösterdi. Operatör ergonomisine odaklanan ilk tasarım Teknolojinin ve üretim altyapısının gelişmesine rağmen ağaç kesim makinelerinde hiçbir yenilik yapılmadığını ve eski tip makinelerin geliştirilmediğini belirten Ponsse Arge Direktörü Juha Inberg bu eksikliği gidermek istediklerini ve SSAB ürünleri ile Scorpion'u geliştirdiklerini belirtti. İşleve odaklanan geleneksel makineleri geliştirmek amacıyla tasarlanan Scorpion'da Strenx ve Hardox ile mükemmeli yakaladıklarını belirten Inberg, ürünün operatör ergonomisine odaklanan tek ağaç kesme makinesi olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.