TABİHAKU 2013 Turizm Fuar’ında Türk standı büyük ilgi gördü

TABİHAKU 2013 Turizm Fuar’ında Türk standı büyük ilgi gördü

Dünyanın en önemli ve Asya'nın en büyük turizm ve seyahat fuarlarından olan Tabihaku 2013 fuarı 49’ucu kez kapılarını açtı.

Japonya’nın başkenti Tokyo’da Tabihaku 2013 fuarı 49’uncu kez kapılarını açtı. Türkiye'nin de temsil edildiği fuarda Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) standı Japonların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

DOKA Standı Japonların ilgisini çekti

Fuar boyunca yoğun ilgi gören DOKA standına gelen misafirlere bölgenin simgesi olan fındık ikramı yapıldı. Japon turistlerin özellikle ilgisini çeken bölgenin doğal güzellikleri, tarihi ve turistik yerlerine dikkat çekilerek bölge tanıtımı yapıldı. Ayrıca bölgenin öne çıkan yöresel mutfağının il il tanıtımının yapıldığı kitapçıklar, bölgede ön plana çıkan turistik yerlerin tanıtımı için haritalar, bölgenin 6 ilinin her biri için ayrı ayrı düzenlenmiş fotoğraf ve kısa bilgi içeren kitapçıklar, yine bölgenin turistik açıdan tanıtımı için hazırlanmış CD’ler ve ayrıca bölge tanıtımı için hazırlanmış el broşürleri olmak üzere Japonca basılmış materyallerin dağıtımı yapıldı.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tüm özelliklerinin sergilendiği fuar’da konuşan DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, yurt dışı tanıtımlarına çok önem verdiklerinin altını çizerek “Yurtdışına yapılan bütün gezilerde kamu ve sivil toplum temsilcilerinin yanı sıra mutlaka bölge işadamlarını da gezilere dahil ediyoruz. Bölge tanıtımı, ikili işbirlikleri, tecrübe paylaşımı, uluslararası ağlar oluşturmanın yanı sıra bölgenin ihracat potansiyelini de artırmak için ciddi çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.

“2012 yılında Türkiye’yi 200 bin Japon Turist ziyaret etti”

Türkiye’ye gelen Japon Turist sayısını rakamlarla özetleyen Kaldırım sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Öte yandan ülkemizi ziyaret eden Japon turist sayısı 2012 yılı rakamlarına göre yaklaşık 200 bin kişidir. 2013 yılı ilk 3 ayında yurt dışına çıkan Japon turistlerin sayısında yüzde 4,90’luk bir azalış olmuşken, Türkiye’yi ziyaret eden Japon turistlerin sayısında yüzde 12,64’ lük bir artış olmuştur. Ayrıca Türk Hava Yolları’nın 2014 yılından itibaren Japonya seferlerini iki katına çıkaracak olması ülkemize Japon turist sayısının artacağını göstermektedir.”

Japonya Turizm Fuarı'na 156 ülkeden 708 kurum katılım gösterirken, fuarı 125 bin 989 kişi ziyaret etti. 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.