Tahdit İstanbul serviscisinin de hakkı

Tahdit İstanbul serviscisinin de hakkı

İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi ve İSTAB Başkanı Ahmet Karakış, 9 Nisan’da gerçekleşecek olan İstanbul Ticaret Odası Meslek Komiteleri seçimi ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Servisçilerin her geçen gün artan sorunlarının çözümü noktasında İTO’nun çok önemli bir noktada olduğunu kaydeden Karakış, 22  No’lu Şehir içi Yolcu Taşımacılığı Meslek Komitesi’nde İSTAB’ın  temsil edilmesi için yürütülen çalışmalar konusunda bilgi verdi.

İSTAB Başkanı Ahmet Karakış 9 Nisan Pazartesi günü yapılacak olan İstanbul Ticaret Odası( İTO) Meslek Komitesi seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

400 bine yakın üyesi olan İstanbul Ticaret Odası seçimlerinin Türkiye ekonomisi açısından olduğu kadar servis sektörü için de büyük önem taşıdığını kaydeden Karakış, “Bu seçimin sonuçları sektörümüz için hayati önem taşıyor. 81 meslek komitesinin bulunduğu İTO’da sektörümüz 22 No’lu Şehir içi Yolcu Taşımacılığı Meslek Komitesi’nde temsil ediliyor. Bu komite kanalıyla sektörümüzün sorunlarını İTO gibi çok önemli bir platformda dile getirme imkanı buluyoruz, çözüm noktasında çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.

İTO’NUN GÜCÜ GÜCÜMÜZE GÜÇ KATAR

Hali hazırda 22 Komite’nin 11 üyesinin çoğunluğunun İSTAB’da da söz sahibi olduğunu hatırlatan Başkan Ahmet Karakış, “İSTAB şu anda sektörün en önemli ve STK’sı konumunda. Ancak İSTAB dernekler kanununa göre kurulmuş bir STK’dır. İTO’nun gücü İSTAB’ın arkasında olduğunda hem sesimizi duyurma hem de çözüm noktasında bir adım öne çıkıyoruz. Bu nedenle 22. Komite’de İSTAB ÜYELERİNİN DE OLMASI ÖNEM ARZ EDİYOR. Bu noktada sektörümüzün bize vereceği destek İTO’daki gücümüze güç katacaktır. Geçen dönemde İSTAB’ın eski başkanlarından Sayın Hakan Orduhan İTO Yönetim Kurulunda sektörümüzü temsilen yer almıştı. Bunun sektörümüz için ne kadar büyük faydaları olduğunu geriye doğru bakan herkes görebilir” diye konuştu.

TAHDİT İSTANBUL SERVİSÇİSİNİN DE HAKKI

22 No’lu Şehir İçi Yolcu Taşımacılığı Meslek Komitesi’nin İstanbul’da plaka tahdidinin gerçekleşmesi için önemli çalışmalara imza attığını, İTO’nun eski Başkanı İbrahim Çağlar’ın da bu çalışmalara destek verdiğini hatırlatan Karakış şöyle konuştu:  “Bugüne kadar tahdit konusunda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızı ve temaslarımızı arttırarak devam ettireceğiz. Geçmiş dönemde olduğu gibi sektörün tüm paydaşlarıyla bu çalışmamızı yürüteceğiz, plaka tahdidi konusundaki haklılığımızı her platformda anlatmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin 30’dan fazla şehrinde yürürlükte olan plaka tahdidi İstanbul servisçisinin de hakkıdır. Ticaret Odası ve meslek komitemiz bu çalışmaların hızlanması ve sonuçlarını vermesi açısından büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle sektör olarak İTO’da güçlü bir şekilde temsil edilmeliyiz. Bunun yolu da İSTAB’dan geçmektedir.”

SEKTÖR İÇİN ÇALIŞIYORUZ

22No’lu şehir içi yolcu taşımacılığı meslek komitesi olarak önümüzdeki dönemde yoğun bir çalışma takvimlerinin bulunduğunun altını çizen Karakış, öncelikle UKOME’de temsil hakkı için bugüne kadar yapılan çalışmalara her platformda devam edileceğini dile getirdi. Servis sürücüleri için devlet desteği veya SGK ödemelerinde destek almak için girişimlerde bulunulacağını ifade eden Ahmet Karakış, araçlarda yapılması düşünülen sensor ve kamera sistemleri ile ilgili dönüşüm için tarih ötelemesi talebini gerekli makamlara ilettiklerini, bu konunun da takipçisi olacaklarını söyledi.

“Okul Servis Araçlarının Çalıştırılmasına İlişkin Usul Ve Esasları” ile ilgili gerekli başvuruları yaptıklarını ifade eden İSTAB Başkanı Ahmet Karakış, “Okul Servis Araçlarının Çalıştırılmasına İlişkin Usul Ve Esasları” ile ilgili gerekli başvuruları yaptıklarını ifade eden İSTAB Başkanı Ahmet Karakış ‘usul ve esaslarda’ sistemi çıkmaza sokacak uygulamaların  düzeltilmesi için başvuruların yapıldığını belirtti. Karakış, servis sürücüleri ve hosteslerle ilgili sektörü rahatlatacak düzenlemelerin yansıra yeni araç alımlarında ÖTV desteği ve uygun kredilendirmeler için de çalışmalar yapılacağını kaydetti.

OYUNUZU MUTLAKA KULLANIN

Servis sektörünün ve sürücülerinin hak ettiği itibarı geri kazanması için gerekli tüm çalışmaların eksiksiz yerine getirileceğini söyleyen Karakış, 14 bin sektör  mensubuna da “Gelin sektörünüzün geleceği için oyunuzu mutlaka kullanın” çağrısı yaptı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.