Takograf cihazı kartlarında yeni uygulama başlıyor, son güne bırakmayın!

Takograf cihazı kartlarında yeni uygulama başlıyor, son güne bırakmayın!

Takograf Cihazları Muayene ve Damgalama Yönetmeliği gereğince 01.01 2014 tarihi itibari ile yurt içi taşımacılık yapan araçlarda Sayısal Takograf Cihazı Kartı kullanmaları zorunlu olacak.

Konuyla ilgili olarak Artvin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bir bilgilendirme yapıldı. Sayısal Takograf Kart Başvuruları başlıklı bilgilendirmede konuyla ilgili olarak şu bilgiler yer aldı. S

ayısal Takograf Kart Başvuruları

Yapılan açıklamada “Karayolu ile yolcu ve eşya taşımacılığı yapan ticari araçlarda kullanılan takograf cihazı (analog, sayısal) kullanımına ilişkin kurallar, Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Yapan Taşıtlarda Çalışan Personelin Çalışmalarına İlişkin Avrupa Anlaşması (AETR) doğrultusunda ilgili ülkelerin mevzuatında düzenlenmektedir’ dendi.

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ayrıca ‘AETR hükümleri gereğince yürürlüğe giren sayısal takograf (ST) uygulaması kapsamında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Birliğimiz arasında 16 Nisan 2010 tarihinde imzalanan protokol gereğince sayısal takograf kartlarının üretimi Birliğimiz tarafından gerçekleştirilmektedir’ diyerek konunun detayları hakkında bilgi verildi.

01.01.2014 son tarih

Sayısal takograf uygulaması sadece yurt dışı taşımacılık yapan araçlar (16.06.2010 tarihinden sonra yeni tescil edilen araçlar) için zorunlu olmakla birlikte, 12 Ocak 2012 tarih ve 28171 sayılı Resmi Gazete’de yer alan “Takograf Cihazları Muayene ve Damgalama Yönetmeliği’nin 23. maddesinde belirtildiği üzere, söz konusu uygulama 01.01.2014 tarihinden itibaren, yurt içi taşımacılık yapan ve takograf cihazı kullanması zorunlu olan araçlar içinde geçerli olacak.

‘Son güne bırakılmamalı’

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası, ülkemiz dahilinde yapılan taşımaların ve takograf cihazı kullanması zorunlu olan araçların sayısı göz önünde bulundurulduğunda sayısal takograf sürücü kartları için yapılacak olan başvurularda büyük bir yoğunlukla karşılaşılacağını öngörerek, konuyla ilgili olarak mağduriyetlerin yaşanmaması için belirtilen son tarihten önce işlemlerin tamamlanması yönünde hatırlatmada bulundu. Hayati Akbaş/Artvin

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.