Takograf servis sorumlularına ücretiz eğitim

Takograf servis sorumlularına ücretiz eğitim

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruya göre; 8-11 Mart arasında, servis sorumluları ve teknik personeline ücretsiz eğitim verilecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan eğitim programı “14 Şubat 2012 tarihinde yürürlüğe giren “Takograf Cihazları Servis Hizmetleri Hakkındaki Yönetmelik” uyarınca yapılıyor. Bakanlık tarafından yetkilendirilen servis personelinin eğitimlerine ilişkin yönetmeliğin 10. maddesi hükümlerine göre güncel tutulması ayrıca geçici 2. Maddesine göre bu personelin idari eğitime katılımı zorunlu hale geldi. Bu yükümlülüğü yerine getirmeyen servis personelinin belgeleri ise bu yönetmelik gereği askıya alınacağı ve uygunsuzluk 2 dönem boyunca giderilmez ise belgeler iptal edileceği açıklandı. eğitime katılmak isteyenlerin osgm.sanayi.gov.tr adresinde yer alan exel dosyasındaki bilgileri doldurup mail yoluyla elif.ors@sanayi.gov.tr ve merve.turkoglu@sanayi.gov.tr adreslerine ulaştırmış olmaları gerekiyor. Eğitime katılan kişiler, yönetmeliğin yetki belgesine konu diğer şartları da sağlaması koşuluyla yetki aldıkları takograf türündeki tüm markalar için kalibrasyon ve tamir yetkisine sahip olacakları bir eğitim sertifikası alacaklar.
Konaklama hariç katılımın ücretsiz olduğu ve Belek Alva Donna Exclusive Hotel’de gerçekleştirilecek olan eğitimin programı şu şekilde:
Teknik ve İdari Eğitim = 8-11 Mart 2012 Perşembe, Cuma ,Cumartesi ve Pazar toplam 4 gün Sadece Teknik Eğitim = 9-11 Mart 2012 Cuma, Cumartesi ve Pazar toplam 3 gün Sadece İdari Eğitim = Aşağıda belirtilen günlerde 1’er günlük eğitim. I. Grup: 9 Mart 2012 / Cuma II. Grup: 10 Mart 2012 / Cumartesi III. Grup: 11 Mart 2012 / Pazar
www.tasimacilar.com 16.02.2012 / 17:09