Takograf ve AETR Seminerleri başlıyor!

Takograf ve AETR Seminerleri başlıyor!

Takograf konusundaki gelişmeler, Ulaştırma ve lojistik  sektörünü önemli derecede etkilemektedir. Takograf konusundaki çalışmalar tamamlanır ve uygulanırsa, şirketlerin maliyetleri % 10-20  oranında artmaktadır. Şirketler gerekli hazırlıkları yapmaz ve eksiklerini gidermezlerse, bu maliyetlerin üzerine maruz kalınan cezalar da eklenecektir. Sektörde faaliyet gösteren firmaların konu hakkında yeterli bilgisi olmadığı gibi, sağlıklı ve doğru bilgi alabilecekleri kaynaklarda yeterli değildir.

Türkiyenin ihracat mallarının  önemli bir bölümünü taşıyan ve stratejik bir sektörde faaliyet gösteren firmaların üye olduğu UND (Uluslararası Nakliyeciler Derneği) ,  üyelerinin   doğru ve yeterli bilgiye sahip olabilmesi için, Kasım ve Aralık 2019 da tüm bölgelerde takograf ve AETR sözleşmesi  konusunda  seminerler düzenleyecektir. Bu  seminerler firmaların yönetici kademelerine yönelik olacaktır. Firmaların bu seminerlere  uygun nitelikte kişileri göndermeleri  kendi  yararlarınadır. Tek kaynaktan, konuyu ilgilendiren tüm bilgileri alma imkanları olacaktır. Eğitimde; Sürüş ve dinlenme süreleri, dikkat edilmesi gereken noktalar, firmaların ve sürücülerin sorumlulukları, veri indirme ve analizi, TOBB Takograf veri bankasına  takograf verilerinin yüklenmesi  ve kişisel verilerin korunması mevzuatı üzerinde durulacaktır. Seminerler   UND üyeleri yanında, sektörde faaliyet gösteren diğer firmalara da  açıktır. Seminer  takvimi aşağıdadır. Planda değişiklikler olabilir, güncel bilgileri, https://www.und.org.tr/tr/22892/takograf-kullanimi-ve-aetr-bilgilendirme-seminerleri  bağlantısına girerek  alabilirsiniz.

takograf-seminerleri-und-001.jpg

  • Tabloda yeralmayan Kayseri, Konya ve Gaziantep’te seminerler Aralık ayının 2’nci ve/veya 3’ncü haftasında gerçekleştirilecek olup, kesin tarihleri bilahare paylaşılacaktır.
  • Seminerler, belirtilen tarihlerde 13:30 – 17:00 saatleri arası gerçekleştirilecektir.

Taşımacılar.com

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.