Taksicilerin korsanla mücadele yasası çıktı

Taksicilerin korsanla mücadele yasası çıktı

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Y. Yahya Uğur yaptığı açıklamada 75 bin taksicinin beklediği müjdeli haberin geldiğini belirterek korsan taşımacı meselesine nokta konduğunu ifade etti.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı (İTEO) Y. Yahya Uğur Türkiye’de 75 bin taksicinin beklediği müjdeli haberin geldiğini yıllardır kökü kazınamayan, eylemlerle, yumruğu havada öfkeli taksici görüntüleriyle, devrilen otomobiller, atılan yumurtalarla hafızalarımızda yer eden ancak çözülmesi için bir adım atılmamış olan korsan taşımacı meselesinin nihaiyi sonuca ulaştığını belirtti. İTEO Başkanı Uğur, yasa ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Uzun zamandır Türkiye’nin taksicisinin nefesini tutarak takip ettiği korsanla mücadele çalışmalarının neticesi olan yasa hayata geçti. Sadece İstanbul’da 17 bin 395 taksici esnafını, 35 bin taksi şoförünü ve ailelerini ilgilendiren, tüm Türkiye’nin büyük bir mücadele ile sesini duyurmaya çalıştığı korsan taşımacılıkla mücadele konusunda sonuca ulaşıldı.”


30 Mayıs taksiciliğin yeniden doğuşudur
Uğur, “İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Korsan İhbar Birimi ile İstanbul polisinin yapmış olduğu çalışmalar sonucu İstanbul’da 2010 yılında 13 bin 508, 2011 yılında 17 bin 52 araca suçüstü ile işlem yapıldı. Yasal düzenlemeler olmadan sadece emniyet güçlerimizin üstün hizmetleri ve tedbirleriyle sonuca ulaşmanın mümkün olmadığını paylaştığımız siyasetçilerimiz korsan gündemine son verdi. Artık 30 Mayıs taksiciliğin yeniden doğuşu olarak kutlanacaktır” dedi. “Taksicilikte değişim yaşandı, artık sorumluluk zamanı”
Korsan taşımacılıkla mücadele yasası en pahalı akaryakıt ve en ucuz taksimetre tarifesi ile ekmeğini kazanmaya çalışan taksicilerin geçim sıkıntısının ortadan kalkacağını vurgulayan Uğur, “Artık sıra korsan taşımacılığı doğuran ve yaşatan sebepleri ortadan kaldırmaya gelmiştir. İTEO taksici esnafına verdiği sözünü tutmuş, korsan taşımacılıkla mücadele konusunda siyasetçilerimizin, bürokratlarımızın ve basın mensuplarımızın desteği ile üzerine düşeni yapmıştır. Şimdi sıra müşterilerimize verdiğimiz sözleri birer birer gerçekleştirmeye gelmiştir” şeklinde konuştu. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Y. Yahya Uğur, ayrıca bu yasanın çıkmasında emeği olan herkese de teşekkür etti. www.tasimacilar.com 31.05.2012/10:20