Tamay: Dönüşüm Eninde Sonunda Gerçekleşecek

Tamay: Dönüşüm Eninde Sonunda Gerçekleşecek

Üreticiler cephesinden engelli yasasını Türkiye’nin güçlü markalarından biri olan Isuzu’dan, Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay yorumladı.

Engelli yasasını üreticiler açısından değerlendirmesini istediğimiz Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay kendileri açısından bir sorun olmadığını belirterek, üretim kapasitesi ve hali hazırda talep yaratacak araçlar konusunda meselenin bir diğer önemli halkası olan üreticiler cephesinde herhangi bir sıkıntının olmadığını belirterek, araçlarında dönüşümü düşünen yatırımcılara yeşil ışık yaktı.

‘Yasanın ertelenmesi, sektör için hayırlı oldu’

Yasanın ertelenmesine bizim açımızdan hiç gerek yoktu diyen Fatih Tamay fakat bir yanıyla da bu ertelemenin sektör açısından daha hayırlı olacağının altını çizdi. Dönüşümün birdenbire olmasını istemenin veya beklemenin gerçekçi bir yaklaşım olmayacağını belirtti. Tamay konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi: ‘araçlar hazır olduğu için bu konuda bir sıkıntı yok, sadece araç sahipleri karar verecekler. Hazır olan araçlarında dönüşümü çok kolay sadece ciddi bir para gerektiriyor. Gerek engelli rampası gerekse bunun teknik anlamda araçlara uygulanabilirliği konusunda herhangi bir sıkıntımız yok’ dedi.


‘AB, yasaların çıkmasında önemli etken’

Yasanın, AB uyum sürecinde olan Türkiye için gerekli olduğunu ve üreticiler olarak bekledikleri bir yasa olduğunu ifade eden Fatih Tamay, ‘Türkiye gelişmekte olan bir ülke bu ve buna benzer uygulamalara ihtiyacımız olacak ve bu ihtiyaçlar teker teker ortaya çıkacak. Biz de bu ihtiyaçları daha önceden sezdiğimiz ve öngördüğümüz için hazırlıklarımızı daha önceden yapmıştık ve yapıyoruz’ dedi. Tamay, konu ile ilgili şu bilgilere de yer verdi: ‘özellikle okul araçlarında ve şehirlerarası türündeki Class 2 ve Class 3 araçlarımız zaten buna hazır. Hatta Avrupa’da satıyoruz bu araçlarımızı, Türkiye’de erkendi belki ama er ya da geç Avrupa Birliği ile entegrasyon sürecinde olan Türkiye’nin bu yasaları mutlaka yerine getirmesi gerekiyor. Sonuçta biz ne kadar direnirsek direnelim bunu yapmak zorundayız. Yasada da zaten yapılacağını anlatıyor. Piyasadaki araç sayısının fazla olmasından kaynaklı yasa belki bir yıl daha ertelenir ama eninde sonunda bu dönüşüm gerçekleşecek’ dedi.

‘Biz hazırız’

Talep konusunda sadece kendilerinin değil, ‘piyasada rakip olduğumuz firmalar da birlikte olduğumuz firmalar da talebi karşılayacak durumdalar’ diyen Tamay ‘dolayısıyla burada önemli olan yatırımcıların karar verip, bir an önce alıma geçmeleridir’ dedi. Yasanın ertelenmesi ile yatırımcının elindeki araçlarında eskidiğine dikkat çeken Fatih Tamay, bu süre zarfında yatırımcıdaki araçların bir kısmının da ellerinden çıkmış olacağını söyleyerek adaptasyon sürecinin daha hızlı tamamlanacağına dikkat çekti. Oya KAYA-Alev ARSLAN 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.