Tarife Düzenlemesi, Yerel Seçim Süreci Sonrasına Bırakıldı

Tarife Düzenlemesi, Yerel Seçim Süreci Sonrasına Bırakıldı

Esnaf Odası’nın talebi üzerine İETT Genel Müdürü’nün katkısıyla Özel Halk Otobüsçülerinin Başkan’la buluşması gerçekleşti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın geçtiğimiz günlerde sivil toplum kuruluşları ile düzenlediği toplantılara katılan İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı İsmail Yüksel’in, Başkan Topbaş’a sunduğu özel halk otobüsü yöneticileri ile beraber kahvaltılı toplantı önerisi, İETT İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı’nın katkılarıyla gerçekleşti.

Katılım yoğundu

Toplantıya İBB’den Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu, Ulaşım Daire Başkanı Yakup Demirhan, Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mustafa Erol, İETT’den Genel Müdür Dr. Hayri Baraçlı, Genel Müdür Yardımcısı Mümin Kahveci, İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş.’den Abdullah Yasir Şahin, Genel Müdür Yardımcısı Mevlut Aslan katıldı.

Özel halk otobüslerini temsilen toplantıda Esnaf Odası Başkanı İsmail Yüksel, İstanbul Halk Ulaşım’dan İbrahim Kala, Naci Yağız, Yeni İstanbul’dan M. Şirin Varışlı, Şuayip Toptan, Öztaş Ulaşım’dan M. Cemal Soydaş, Metin Mısır, Mavi Marmara’dan Yıldırım Yılmaz, Cevdet Akın, Özulaş Toplutaşım’dan Serhat Akçakaya, Hasan Kaplan, TÖHOB Genel Sekreteri ve Genel Koordinatör Onur Orhon yer aldı.

Bakanlıklarla ucuz akaryakıt temini konusunda proje yürütüyoruz

Toplantıda toplu taşımacılığın zor koşullarda gerçekleştiğini kaydeden Kadir Topbaş, bir kesimin ulaşımın tamamen ücretsiz olması gerektiğini savunduğunu, tarife düzenlemelerinde eylemler olduğunu, bu ortamda sadece size zam versek bunun da tepki doğuracağını ifade etti. Taşımacı esnaf üzerindeki maliyet yükümlülüklerinin azaltılmasına yönelik ilgili bakanlıklarla ucuz akaryakıt temini konusunda bir projede çalıştıklarını da Başkan sözlerine ekledi.

Abonman gelirlerinin tamamı özel işleticilere bırakılacak

Başkan Topbaş, bütün bu olumsuzluklara rağmen zammı gündeme getirmeden bir çalışma yaptıklarını kaydederek; ‘Bu hafta içerisinde Büyükşehir Belediye Meclisi kararına bağlanacak bu düzenlemeye göre abonman gelirlerinin (mavi akbil) tamamının özel işleticilere bırakacaklarını, bununla da yüzde 2,9 bir fark yaratacağını ifade etti.

Öğrenci de her 15 kuruşluk fark, ÖHO işletmecilerine verilecek

Öğrencilere yapılan 10 kuruşluk zammı burs konusu nedeniyle geri aldıklarını, şimdi her öğrenci geçişi başına 15 kuruşluk bir farkı özel halk otobüsü işleticilerine vereceklerini belirten Kadir Topbaş, bu katkıyla da taşımacılara yüzde 3,6 ek destek sağlandığını açıkladı.

Toplamda 6,5 tutarındaki artış özel halk otobüsü işleticilerine aktarıldı

Başkan Topbaş yaptığı konuşmasında tüm yapılan düzenlemelerin toplamında 6,5 tutarında bir artışın özel halk otobüsü işleticilerine aktarıldığı belirtti. Şimdilik bu desteği yaratabildiklerini açıklayan, yerel seçimler sonrasında da gerçek maliyetlere dayanan bir tarife düzenlemesine gidilebileceğini aktardı.

Yüksel: Yapılanlar yeterli değil

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ardından sözü alan Esnaf Odası Başkanı İsmail Yüksel, ‘bunun yeterli olmadığını Sayın Başkan’ın çok iyi bildiğini kaydederek, yeniden aday gösterilmesinden duydukları memnuniyeti ve başarı dileklerini iletti.

Diğer sorunlar dile getirilerek, çözüm istendi

Sırasıyla söz alan İstanbul Halk Ulaşım Başkanı İbrahim Kala, Öuzlaş Başkanı Serhat Akçakaya, Öztaş Başkanı Cemal Soydaş, Mavi Marmara Başkanı Yıldırım Yılmaz, Yeni İstanbul Başkanı Şirin Varışlı’da zam istemediklerini, tarifede, aktarmalarda revize yapılmasını, ücretsiz yolculukların ilgili bakanlıklarca sübvanse edilmesini, yeni model araçlardan hizmet bedeli alınmaması gerektiğini, garaj park alanlarına duyulan ihtiyaç, ruhsat harçlarının kaldırılması, kurullarda temsil hakkı taleplerini iletti.

Onur: Ücretsiz taşımacılık bütün illerde sorun

TÖHOB adına Onur Orhon’da Kadir Topbaş’ın aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olduğunu, ücretsiz taşımacılık konusunun bütün illerde sorun olduğunu bu konuda yardım taleplerini vurguladı.

6 ayda bir özel halk otobüsü yöneticileriyle birlikte olacağız

Konuşmaların ardından tekrar söz alan Başkan Topbaş; araçların İETT modeli ile yenileyebileceklerini, Genel Müdür BARAÇLI’nın çalışması olduğunu hatırlatarak, İstanbul’un bir şehir olmaktan çıkarak ülke boyutu olması nedeniyle sık sık bir araya gelinemediğini, ancak bundan sonra Koordinasyon toplantıları öncesinde altı ayda bir özel halk otobüsü yöneticileriyle birlikte olacaklarını açıkladı. www.tasimacilar.com 14.12.2013/18:21


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.