Taşıma şirketlerini rahatlatacak uygulama

Taşıma şirketlerini rahatlatacak uygulama

TOFED'in, pandemi sürecinde İstanbul Otogarı'ndaki kiraların alınmamasına ilişkin girişimleri müjdeyle sonuçlandı. Pandemi sürecinin bitimine kadar otogarda kiralara yüzde 75 indirim uygulanacak.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Covid-19 salgını nedeniyle ciddi mağduriyetlerle karşı karşıya kalan karayolu yolcu taşıma sektörü üyelerinin sesini duyurmak için bir süredir Bakanlık ve İBB nezdinde girişimlerini sürdürüyor. Seferlerin durma noktasına geldiği süreçte, sektör mensupları için en ağır yüklerden biri olan otogar kiralarıyla ilgili talepler, TOFED tarafından İBB Yönetimine iletilmiş, sektör temsilcileri kiraların geçici olarak alınmamasını istemişti. İBB Yönetimi ise kiralara indirim yapılması konusunun meclise getirileceğini ve üzerinde tartışılacağını ifade etmişti.

Sektörün talepleri konusundaki ısrarını sürdüren TOFED Yönetimi, sektörün mağdur olduğunu ve kira indiriminin en acil şekilde uygulanmasının gerekli olduğunu belirterek, meclis kararının bir an önce alınmasını sağlamak adına girişimlerini devam ettirdi. Bunun sonucunda; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, grup başkanları ve meclis üyelerinin de destekleriyle, pandemi sürecinde kiralara yüzde 75 indirim uygulanması kararı İBB Meclisi’nden geçti.

Pandemi sürecinin bitimine kadar, Büyük İstanbul Otogarı’nda kiralara yüzde 75 indirim uygulanacağını dile getiren TOFED Genel Başkanı Av. Birol Özcan, “İndirim kararından dolayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na, Sayın Milletvekilimiz Tolga Ağar Bey’e, İBB Ak Parti Grup Başkan Vekilimiz Sayın Tevfik Göksu’ya, İBB CHP Grup Başkanvekilimiz Sayın Doğan Subaşı’ya, TOFED Kurucu Üyesi ve İBB CHP Meclis Üyesi Sayın Recai Delibaşoğlu’na, İBB Ulaşım Daire Başkanımız Sayın Utku Cihan’a, Boğaziçi Yönetim A.Ş. Genel Müdürümüz Sayın Ethem Pişkin’e ve Büyük İstanbul Otogarı İşletme Müdürümüz Sayın Fahrettin Beşli’ye sektörümüz adına teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

Özcan, kararın sektör üyelerine hayırlı olmasını dilediklerini de ifade etti. 

birol-ozcan-002.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.