TAYSAD’da Genel Koordinatörlük koltuğu Süheyl Baybalı’nın

TAYSAD’da Genel Koordinatörlük koltuğu Süheyl Baybalı’nın

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği’nde (TAYSAD) Genel Koordinatörlük görevine dernekte 2010 yılından bu yana Denetleme Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Süheyl Baybalı atandı.

Yeni görevine 1 Şubat 2013 tarihinden itibaren başlayacak olan Baybalı, 2006 yılında aktif olarak görev almaya başladığı TAYSAD’a, bundan böyle sektörel deneyimi ile katkı sunmaya devam edecek.

Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi’nden mezun olduktan sonra aynı dalda yüksek lisans yapan Baybalı'nın, iş hayatına Tofaş’ta başladığı, ardından, 1989 – 2007 yılları arasında Nursan Otomotiv Grubu’nda Genel Müdür Yardımcılığı, Genel Müdür ve İcra Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttüğü belirtildi. 2007-2009 yılları arasında Dentaş Ambalaj’da Genel Müdür, 2010 yılında ise CEO ve hissedar olarak Komsan A.Ş.’degörev yapan Baybalı, otomotiv tedarik sanayine TAYSAD’da hizmet etmeye devam edecek.

Son yıllarda otomotiv sanayi içindeki ihracat payını yüzde 50 seviyelerine yaklaştıran otomotiv tedarik sanayinin hızlı yükleşini kaliteye, zamanında teslimata, Ar-Ge yatırımlarına ve ana sanayiyle güvene dayalı işbirliğine bağlayan Baybalı, önümüzdeki dönemde ihracatın yanı sıra TAYSAD’ın küresel bilinirliğini artırmak için yurtdışı faaliyetlerine önem vereceklerini söyledi.

Stratejik kararlara kılavuzluk edilecek

Otomotiv sektöründeki tüm paydaşların işbirliği ve güç birliği içinde çalışması gerektiğine dikkat çeken Baybalı, “Güçlü Sanayi Güçlü Marka sloganımız çerçevesinde paydaşlarımız ile olan işbirliğini daha da güçlendirilmeyi hedefliyoruz. Özellikle markalaşma çalışmalarına, üniversite-sanayi işbirliğine, yetkin insan kaynağının yetiştirilmesine ve Ar-Ge faaliyetlerine odaklanarak, bu doğrultudaki çalışmalarımızı ve önerilerimizi hükümetimiz ile paylaşacağız. Ekonomi Bakanlığı’nın destekleri ile hayata geçirdiğimiz Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi projelerimize 2013 yılında da devam edeceğiz. Tedarik sanayi firmalarımızın stratejik kararlarına kılavuzluk edecek Kıyaslama Çalışmalarımızı ise yeni bir yapılanma ile sürdüreceğiz.” dedi.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.