TAYSAD’ın Hedefi Uzakdoğu Pazarı

TAYSAD’ın Hedefi Uzakdoğu Pazarı

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), Çin’de düzenlenecek uluslararası otomotiv ana sanayi, tedarik sanayi, aftermarket, ekipman, servis ve aksesuar fuarı CIAPE’de ilk kez milli katılımla yer alacak.

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), Ekonomi Bakanlığı’nın desteği ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin organizasyonuyla otomotiv ana ve tedarik sanayinin dünyadaki en büyük etkinliklerinden Çin’deki CIAPE Fuarı’nda milli katılımla yer alacak. Türk otomotiv tedarik sanayi, CIAPE Fuarı’na ‘Focus Country’ statüsüyle katılarak en üst düzeyde ikili etkinlikler gerçekleştirecek, firma ziyaretleri yapacak.

Pekin’de 13-15 Eylül tarihlerinde yüzde 100 Momcom Çin Ticaret Bakanlığı destekli tek uluslararası otomotiv ana sanayi, tedarik sanayi, aftermarket, ekipman, servis ve aksesuar fuarı CIAPE’de Türkiye 732 metrekarelik alanda yer alacak.

Hedef Uzakdoğu

Etkinlik çerçevesinde Uzakdoğulu üreticilerle yakın ilişkiler kurulacak. Organizasyon kapsamında Türk ve Çinli firmalar arasındaki ticari temasların arttırılması ve işbirliği kapılarının aralanması hedefleniyor. Buna göre, ‘Elektrik – Elektronik’, ‘Sac – Metal’, ‘Plastik, Kauçuk – İç Trim, Giydirme’, ‘Aluminyum Enjeksiyon’ ve ‘Dövme’ ürün gruplarında 5 kategoride otomotiv tedarik sanayi firmalarının katılmasının öngörüldüğü fuarda Çinli şirketlerle ikili görüşmeler yapılacak ve Türk firmalarının Uzakdoğu pazarında etkin olmaları sağlanacak.

Fuarda ‘Türkiye Otomotiv Sanayi Semineri’ ile ‘Türkiye Otomotiv Sanayi Akşam Yemeği’ etkinliklerinin yanı sıra 16-19 Eylül tarihlerinde de Great Wall Motor Company, Brilliance Auto, Sino Truck, BeiQi Foton Motor ve Beijing Benz Automotive gibi firmalara da ziyaretler gerçekleştirilecek. Bu çerçevede Türk ve Çinli firmalar arasında işbirliği fırsatları aranacak.

Uzakdoğu Çin’den keşfedilecek

Fuara katılacak firmaların Çin ve Uzakdoğu’ya ihracatını artırma fırsatı yakalayacağına dikkat çeken TAYSAD Başkanı Mehmet Dudaroğlu, “Dünyada yükselen pazar Çin’in Türkiye ile ticari ilişkilerinin başlamasının 40. yılında otomotiv tedarik sanayi olarak biz de bu ülkede yerimizi almak istiyoruz. Bu nedenle ilk kez sektör olarak böylesi büyük bir katılımla Çin’e gideceğiz. Ayrıca bu fuardaki temaslarımızda, Çin’de faaliyete geçirmeyi planladığımız TAYSAD ofisimiz için de önemli adımlar atacağız. Uzakdoğu’ya Çin’den yürüyeceğiz, işbirliğimizi geliştireceğiz” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.