TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman DTD’yi ziyaret etti

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman DTD’yi ziyaret etti

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Demiryolu Taşımacılığı Derneği (DTD)’ni ziyaret etti.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın ziyaretine ,TCDD Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi İsa Apaydın,TCDD 1.Bölge Müdürü Hasan Gedikli ve Yardımcıları Metin Akbaş ve Birol Sağlam refakat ettiler. DTD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öz ile DTD Yönetim Kurulu Üyeleri ile DTD Üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette demiryolu sektörünün geleceği ile DTD Üyelerinin sorunları ve önerileri görüşüldü. “Konteyner Taşımaları tarifesindeki düzenleme bir an önce yapılmalı”
Demiryolu Taşımacılığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öz yaptığı konuşmada, “Bir Sektör Sivil Toplum Kuruluşu olarak Demiryolu Taşımacılığı Derneği’mizi ziyaret etmenizden ve Derneğimize gösterdiğiniz yakın ilgiden dolayı DTD Üyeleri adına memnuniyetimizi ve teşekkürlerimizi sunuyorum. Dernek üyelerimizin önemli sıkıntılarını bazı başlıklar altında topladığımızda Konteyner Taşımaları ile ilgili düzenlemelerin ve tarifede yapılması düşünülenlerin düzenlemelerin serbestleşme sonrasına kadar yapılmamasını istiyoruz. E/22 Genelge ile Sahibine ait konteyner yükü hariç dolu vagonun varış yerinde boşaldıktan sonra bu işyerinden tekrar yüklenerek dolu gönderilmesi halinde, hesaplanan taşıma ücretine yüzde beş oranında ilave ücret alınmaması gerektiğini, bunun haksız bir rekabet oluşturduğunu, tüm ülkelerde dolu-dolu taşımalarının teşvik edildiği bu nedenle E/22 Genelgesinin iptal edilmesini bekliyoruz. Yol kapanmalarından dolayı üyelerimizin ve taşıma yaptıran kuruluşların önemli kayıpları olduğunu, bu nedenle yol kapanmalarının trafiği aksatmayacak şekilde yapılmasını ve Demiryolunun serbestleştirilmesi ile ilgili Kanunların biran önce çıkartılmasını istiyoruz” dedi. “2023 yılına kadar demiryolu şebekesi yenilenecek”
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman yaptığı konuşmada, Demiryolu Özel Sektörünün Yol Kapanmaları ve Tarife değişikliğinden kaynaklanan sıkıntılarını bildiklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Demiryolu Altyapısının uzun yıllara dayanan bakımsızlığı nedeniyle neredeyse kullanılamaz durumda, 2023 yılına kadar şebekedeki tüm demiryolu hatlarının bakımını yapılacağını ve DTD’nin bu konudaki önerisini de dikkate alacağız. Konteyner taşımaları ile ilgili yapılması düşünülenler dahil olmak üzere bundan böyle TCDD Eşya Tarifesinde bir değişiklik yapmayacak. Demiryolu Sektörünün Sivil Toplum Kuruluşu olan Demiryolu Taşımacılığı Derneğinin ,sektöre yaptığı katkıları yakından takip ediyoruz. Yeni bir dernek olmalarına rağmen üye sayılarının hızla artmasını ilgi ile izliyoruz ve takdir ediyoruz. Demiryolu Sektörünün yeniden yapılandırılması ve serbestleştirilmesi ile ilgili Kanunların Haziran 2012 ayında meclise gönderilecek ve çok kısa süre içinde de yürürlüğe girecek” ifadelerini kullandı. www.tasimacilar.com 15.05.2012/10:33